Cum se dezactivează serviciile Windows XP

Printre cele mai bune metode de sporire a vitezei de lucru a calculatorului cu Windows XP fără a cheltui bani adăugând memorie RAM suplimentară, său înlocuind procesorul deținut cu unul mai rapid, este dezactivarea lansării în execuție a serviciilor nenecesare.

Pentru dezactivarea lansării în execuție la pornirea sistemului a serviciilor Windows XP de care nu mai aveți nevoie, accesați meniul Start și apăsați butonul Run:

Start » Run (Windows XP)

În caseta Run, la Open, introduceți „services.msc” și faceți click pe butonul OK:

services.msc

Se va deschide Service Computer Management Control. La baza acestuia, veți vedea două tab-uri (file), Extendend și Standard. Faceți click pe ultimul dintre acestea:

Service Computer Management Control

Pentru a opri un serviciu de care nu aveți nevoie cu Service Computer Management Control, faceți click dreapta pe acel serviciu și alegeți Properties:

service properties windows xp

În noua fereastră de dialog ce-și va face apariția, la Startup Type, selectați Disable (dacă doriți să dezactivați permanent acel serviciu), sau Manual (dacă doriți ca acel serviciu să nu mai fie lansat în execuție la fiecare pornire a sistemului, dar să poată fi lansat în execuție atunci când este nevoie de el; opțiunea pe care v-o recomand):

Service Startup Type

După dezactivarea lansării în execuție a serviciului de care nu aveți nevoie, apăsați btoanele Apply și OK pentru a salva noile setări, apoi reporniți calculatorul.

Dacă doriți să cunoașteți lista completă a serviciilor Windows XP ce pot fi dezactivate în siguranță, vă invit să parcurgeți lista „Serviciile Windows XP care pot fi dezactivate în siguranță„.

Pentru a cunoaște mai multe trucuri și sfaturi practice pentru Windows XP, accesați arhiva etichetei “Trucuri Windows XP“.

7 Comentarii

  1. The procedure entry point GetLogicalProcessorInformation could not be located in the dynamic link library KERNEL32.dll.

    1. Deci XP e cuva SP2? Vezi că unele programe au nevoie de SP3 pentru a putea fi instalate, iar lipsa SP3 ar putea provoca apariția acestui mesaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.