Cum se dezactivează adăugarea automată a cuvântului “Shortcut” la crearea noilor scurtături (shortcut-uri)

La crearea unei scurtături noi (click dreapta » create shortcut), Windows Explorer adaugă în mod automat în numele scurtăturii cuvântul „Shortcut„, rezultatul fiind asemănător cu ceea ce vedeți în captura de ecran de mai jos.

elimina cuvantul shortcut

Dacă din motive de estetică doriți să dezactivați adăugarea automată a cuvântului „Shortcut” în cadrul numelui scurtăturilor noi pe care le creați, deschideți Registry Editor și accesați HKEY_CURRENT_USER » Software » Microsoft » Windows » CurrentVersion » Explorer.

Având selectată cheia Explorer, în panoul din dreapta a Registry Editor faceți click dreapta pe Link și alegeți opțiunea Modify pentru a-i modifica valoarea:

dezactivare text shortcut in iconite

În fereastra ce se va deschide, în loc de 1e sau 1d, 1c, etc, introduceți 00 apoi salvați modificările . Rezultatul ar trebui să fie identic cu cel din imaginea de mai jos:

valoare link dupa modificare

Închideți Registry Editor, reporniți computerul apoi creați un shortcut nou pentru a confirma că Windows Explorer nu mai adaugă cuvântul Shortcut în cadrul numelui scurtăturii.

De asemenea, dacă nu doriți să vă complicați cu Registry Editor, puteți dezactiva adăugarea cuvântului Shortcut în cadrul numelui scurtăturilor create descărcând și dezarhivând această arhivă, apoi instalând fișierul .reg cu numele EliminareTextShortcut, aflat în interiorul său.

Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Un comentariu

  1. De asemenea, dacă nu doriți să vă complicați cu Registry Editor, puteți dezactiva adăugarea cuvântului Shortcut în cadrul numelui scurtăturilor create descărcând și dezarhivând această arhivă, apoi instalând fișierul .reg cu numele EliminareTextShortcut, aflat în interiorul său.
    Unde gasesc aceasta arhiva?
    Inca mai astept tutorial despre tema frumoasa de windows 7 pe care ai spus ca ai sa-l faci !
    multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.