Cum se dezactivează sunetul auzit la fiecare pornire a calculatorului

Pentru că de multe ori se întâmplă să trebuiască să pornesc laptopul fără a-i deranja pe cei din jur, imediat după instalarea sistemului de operare Windows obișnuiesc să dezactivez sunetul redat de către sistemul de operare la pornirea sa. Știu, am mai discutat despre asta și în articolul despre cum se dezactivează și personalizează sunetele de notificare ale Windows, dar revin la subiect deoarece foarte multe persoane insistă pe faptul că dezactivarea acestui sunet nu va face doar ca cei din jur să nu fie deranjați, ci va și ajuta computerul sa pornească puțintel mai rapid. Explicația e simplă: nefiind nevoit să redea niciun sunet în timpul pornirii, Windows nu-l va mai căuta pe Hard Disk în timpul procesului de boot, și prin urmare, acesta va putea porni mai rapid decât o făcea având sunetul respectiv activat.

dezactivare sunet pornirea calculatorului

Pentru accesarea panoului Sound, vizibil în captura de ecran de mai sus, executați în caseta Run comanda mmsys.cpl. Când panoul Sound se va deschide, debifați caseta Play Windows Startup sound, apoi apăsați pe rând butoanele Apply și OK.

Începând cu următoarea pornire a computerului, Windows 7 nu va mai reda niciun sunet, iar calculatorul, în special dacă Hard Disk-ul acestuia este mai lent, va porni ceva mai rapid decât o făcea până în acel moment. În plus, dacă nu doriți ca Windows să redea niciun fel de sunet la realizarea anumitor acțiuni, tot în scopul creșterii performanței computerului și a reducerii timpului de pornire a acestuia, vă recomand să renunțați la toate sunetele selectând din lista Sound Scheme opțiunea No Sounds.


Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“ dând click aici. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.