Cum se dezactivează Windows Defender permanent

Windows 10 ia uneori niște decizii care mă fac să-l urăsc. De exemplu, la ultima actualizare, acesta a crezut oportun să reactiveze Windows Defender deși antivirusul folosit de mine nu avea nevoie de ajutor, iar eu i-am spus clar să-și vadă de treaba lui.

windows defender

Nu e vorba de conflicte, ci de faptul că uneori, total inutil, Windows Defender ține procesorul în load de 25 – 35%. Pentru a-l calma definitiv am apelat la Windows Registry, de unde l-am dezactivat permanent indiferent de directivele primite prin Windows Update.

Dacă nici voi nu-l folosiți și doriți să-l dezactivați o dată pentru totdeauna, creați în HLM » Software » Policies » Microsoft » Windows Defender o valoare DWORD cu denumirea DisableAntiSpyware și activați-o.

dezactivare permanenta a windows defender

Dacă în viitor renunțați la antivirusul care se va ocupa în lisa acestuia de protecția sistemului, îl puteți reactiva eliminând respectiva valoare DWORD, sau dezactivând-o înlocuind 1 cu 0.

2 Comentarii

  1. Ar fi foarte interesant daca ati face un ghid pentru W10 similar cum ati facut pentru W7 in 3 parti, acum cativa ani – tweak servicii inutile, dezactivare update-uri etc.
    A fost EXTREM de util de-a lungul timpului, a fost o sinteza foarte buna.

    Multumim.

Lasă un răspuns

*