Cum se dezinstalează componentele software implicite ale Windows XP (Outlook, Media Player, etc.)

Componentele software implicite ale Windows XP (Outlook Express, Windows Media Player, Internet Explorer, MSN Messenger, etc.), pot fi dezinstalate în scopul eliberării spațiului ocupat de acestea pe Hard Disk, dar și pentru minimizarea consumului de resurse.

Pentru a dezinstala oricare dintre acestea, accesați Control Panel:

Control Panel (Windows XP)

În Control Panel, faceți click pe Add or Remove Programs:

Add or Remove Programs

În bara laterală stângă a ferestrei Add or Remove Programs, apăsați Add/Remove Windows Components:

Add/Remove Windows Components

Se va deschide Windows Components Wizard. În acesta, în panoul Components, debifați caseta tuturor componentelor Windows pe care doriți să le dezinstalați (eu renunț întotdeauna la Games, Indexing Service, Outlook Express, Windows Media Player, Internet Explorer, MSN Messenger), apoi apăsați butonul Next:

Windows Component Wizard

Windows Components Wizard va iniția procedura de dezinstalare. La finalizarea acesteia, ar trebui să vedeți afișat mesajul „You have successfully completed the Windows Components Wizard”. E posibil ca magicianul să vă ceară repornirea calculatorului. Dacă este așa, închideți toate programele în execuție și acceptați solicitarea acestuia.

Completing The Windows Components Wizard

Notă: Nu dezinstalați Internet Explorer înainte de a instala alt Internet Browser! Sfatul meu este să instalați mai întâi Mozilla Firefox ori Google Chrome, acestea fiind mai sigure și mult mai rapide decât navigatorul implicit al Windows XP.

Pentru a cunoaște mai multe trucuri și sfaturi practice pentru Windows XP, accesați arhiva etichetei „Trucuri Windows XP„.

2 Comentarii

  1. Salut Cristian , am o placa de baza asus M2N cu procesor amd Althon(tm)64 Processor 3500+ 2.20Ghz , 2Gb ram ( adic 2 plaucute de 1Gb DDR2 – una de 1Gb-667Mhz si una 1Gb-533Mhz (as mai putea pune o placuta de 2Gb casa fie in total 4Gb ( si daca da , de cat sa fie placuta la Mhz 533-667-800 )

    Multumesc ;)

    1. Pentru a funcționa împreună cu cel existent, noul modul trebuie sa fie de 667 MHz. Pentru a profita de posibilitatea de upgrade, mai interesant ar fi un Kit de 2×4 GB de 800 MHz, dar va trebui să renunți la cel existent. Apropo, placa de bază permite instalarea a până la 8 GB de memorie RAM DDR2 800MHz. 4GB/slot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.