Cum se dezinstalează corect și curat programele din calculator

În rândurile ce urmează vom vedea cum se dezinstalează corect și curat programele din calculator, folosind Revo Uninstaller, unul dintre cele mai bune instrumente pentru efectuarea dezinstalărilor controlate, cele în urma cărora sistemul rămână curat, fără nicio urmă a programului dezinstalat.

dezinstalarea programelor cu revo uninstaller

Dacă ați ajuns aici din Google presupun că nu dispuneți de Revo Uninstaller, așadar, înainte de a continua și vedea cum îl putem folosi în scopul dezinstalării programelor instalate în Windows, vă recomand să accesați pagina oficială de download și să descărcați versiunea portabilă a acestuia.

Pagina oficială de download o puteți vizita dând click aici, iar versiunea portabilă, comprimată într-o arhivă zip, o puteți descărca apăsând butonul Download pe care îl veți găsi la baza respectivei pagini, în dreptul Revo Uninstaller Freeware Portable.

După ce ați descărcat, extras și rulat Revo Uninstaller, în prima fereastră a acestuia faceți click pe programul pe care doriți să-l dezinstalați din calculator fără a păstra niciun fișier de-al său.

dezinstalarea programelor cu revo uninstaller

După selectarea programului, apăsați butonul Uninstall pentru a porni dezinstalarea controlată.

dezinstalare asistata

Înainte de a porni dezinstalarea programului selectat, din motive lesne de înțeles, Revo Uninstaller vă va cere să confirmați că doriți să continuați. Apăsați Yes!

confirmarea dezinstalarii programului

La pasul următor, asistentul de dezinstalare vă va cere să selectați tipul dezinstalării. Veți putea opta pentru dezinstalarea folosind instrumentul propriu, dezinstalarea sigură, moderată sau avansată. Pentru rezultate cât mai bune, recomandarea mea este să alegeți ultima modalitate.

modul avansat de dezinstalare

Înainte de a efectua dezinstalarea, Revo Uninstaller, dacă această caracteristică a Windows este activată, va declanșa crearea unui punct de restaurare. După crearea punctului de restaurare, instrumentul va analiza fișierele programului și, în cele din urmă, va porni dezinstalatorul propriu al programului, dacă acesta există.

Aspectul ferestrei dezinstalatorului propriu diferă de la un program la altul, dar face același lucru. De exemplu, pentru dezinstalarea din calculator a programului Microsoft Keyboard Layout Creator, în momentul în care Revo Uninstaller l-a invocat, pe desktop a apărut această fereastră:

doresti sa efectuezi dezinstalarea

A fost suficient un click pe Yes pentru ca dezinstalatorul programului Microsoft Keyboard Layout Creator să efectueze dezinstalarea, dar sunt și situații în care e nevoie de mai mult de atât.

Când dezinstalatorul integrat în program a terminat, butonul Next al Revo Uninstaller se va activa. Faceți click pe el pentru a continua.

dezinstalatorul propriu a terminat

Revo Uninstaller va începe scanarea sistemului pentru a identifica resturile rămase în urma programului care tocmai a fost dezinstalat din calculator. Când scanarea a finalizat, apăsați Next pentru a continua.

apasati next pentru a continua

Dacă în regiștrii sistemului de operare au fost găsite resturi, Revo Uninstaller va afișa o fereastră asemănătoare cu cea de mai jos. Apăsați butonul Select All, apoi faceți click pe Delete pentru a șterge toate resturile identificate, nenecesare în viitor.

select all » delete

Nu aveți de ce să vă faceți griji! Revo Uninstaller nu va șterge toată ramura My Computer, ci doar resturile programului! Dacă nu mă credeți pe cuvânt, consultați manualul programului și veți avea că am dreptate și nu va învăț greșit!

După eliminarea resturilor reidentificate în regiștrii sistemului de operare, Revo Uninstaller va scana Hard Disk-ul pentru a identifica dacă au rămas fișiere nenecesare. În cazul în care va găsi astfel de fișiere, după cum ați făcut și în cazul resturilor din regiștrii, selectați-le pe toate și ștergeți-le! Apropo de fișiere rămase în urmă, e posibil ca pentru eliminarea unora dintre acestea să fie necesară repornirea computerului.

În fine, după ce dezinstalarea a fost efectuată, Revo Uninstaller va afișa următorul mesaj.

dezinstalarea a fost finalizata

Apăsați Finish pentru a închide asistentul și dezinstala alt program. După cum ați putut observa, dezinstalarea efectuată de instrumentele integrate în programe nu elimină din sistem toate resturile sau modificările făcute în momentul instalării, iar din acest motiv este de preferat ca dezinstalarea să se facă cu un instrument specializat în astfel de operații.

Lasă un răspuns

*