Dezinstalează corect programele din Mac OS X

A trecut ceva vreme de când am reușit să-mi cumpăr propriul meu MacBook și de atunci sistemul său de operare, Mac OS X, mi-a fost de ajutor în mai toate proiectele grafice la care am participat până acum. Nu vreau să se înțeleagă din asta că Windows n-ar fi capabil să ruleze în condiții optime Photoshop, departe de mine acest gând, doar că eu prefer să-l folosesc în Mac OS X din obișnuință și comoditate și, de ce să nu recunosc, fiindcă e ceva mai rapid decât bătrânul meu HP Compaq nw9440.

Revenind la subiect, fiindcă m-am lăsat dus de val și-am dus discuția în cu totul altă direcție decât cea în care spre care am pornit-o, trebuie să recunosc faptul că încă din primele luni de utilizare a acestui sistem de operare am căutat și testat zilnic alte programe, ajungând la un moment dat în acel punct în care nu mai aveam spațiu pe Hard Disk din cauza lor, iar sistemul devenise practic imposibil de utilizat din cauza lor, așa că am început să le dezinstalez.

trash me dezinstalare programe mac os x

Primul program de dezinstalare a aplicațiilor din Mac OS X pe care l-am folosit a fost TrashMe, un program gratuit și care făcea exact ceea ce promitea: elimina aplicațiile din Mac OS X fără a lăsa nicio urmă a acestora. Dar între timp TrashMe a devenit comercial, în momentul de față putând fi achiziționat din App Store cu 7,99$.

Am încercat și alte programe similare, printre care AppCleaner, AppZapper, AppDelete și CleanApp, iar dintre toate acestea am rămas cu primul: AppCleaner.

appcleaner

AppCleaner elimină din Mac OS X aplicațiile exact așa cum o fac și competitorii săi, cu diferența că el nu poate dezinstala aplicații care se află în coșul de gunoi, loc pe care îl ignoră deoarece consideră că respectivele aplicații au fost eliminate din sistem.

Dezavantajul e că astfel, dacă o aplicație care se află în Trash n-a fost dezinstalată corect și în urma ei au rămas fișiere de care niciun al program sau utilizator nu mai are nevoie, programul nu le va detecta și bineînțeles, nici elimina.

În fine, dacă aceste aspecte nu presupun pentru voi un motiv de a renunța la dezinstalările complete și controlate pe care acest program gratuit le asigură, îl puteți descărca de pe site-ul său oficial.

Dacă sunteți mulțumiți de el și doriți ca dezvoltatorul să-l îmbunătățească și să-i adauge funcții noi, îl puteți stimula efectuând o mică donație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.