În cât timp ajunge cu DHL un telefon comandat din China, cât costă transportul și ce taxe se plătesc

După comanda din China pentru care am ales transportul prin poșta olandeză (care, apropo, a ajuns în România pe 25 noiembrie dar zace în oficiul poștal în așteptarea avizării), am vrut să testez și transportul prin curierul rapid DHL, ce poate fi ales la finalizarea comenzii pe GearBest.com prin alegerea metodei de transport Expedited Shipping.

Expedited Shipping

Coletul a făcut, din momentul preluării sale de către DHL și până la mine, cu tot cu un weekend + două zile de pauză (30 noiembrie și 1 decembrie; sărbători naționale), 7 zile. L-am urmărit cu Deliveries, iar în continuare vă pun la dispoziție traseul urmat de acesta.

Din China în România, cu DHL

Joi, Noiembrie 26, 2015

 • Expediere preluată SHENZHEN – CHINA, PEOPLES REPUBLIC 19:07
 • Sosit la punctul de sortare SHENZHEN – CHINA, PEOPLES REPUBLIC SHENZHEN – CHINA, PEOPLES REPUBLIC 22:53
  1 Piesa
 • În proces de vămuire SHENZHEN – CHINA, PEOPLES REPUBLIC 23:30

Vineri, Noiembrie 27, 2015

 • Procesat la SHENZHEN – CHINA, PEOPLES REPUBLIC SHENZHEN – CHINA, PEOPLES REPUBLIC 00:14
 • Plecat de la punctul DHL din SHENZHEN – CHINA, PEOPLES REPUBLIC SHENZHEN – CHINA, PEOPLES REPUBLIC 00:21
 • Vămuirea încheiată la SHENZHEN – CHINA, PEOPLES REPUBLIC SHENZHEN – CHINA, PEOPLES REPUBLIC 00:30
 • Progres in procesul de vamuire HONG KONG – HONG KONG 01:01
 • Sosit la punctul de sortare HONG KONG – HONG KONG HONG KONG – HONG KONG 03:28
 • Procesat la HONG KONG – HONG KONG HONG KONG – HONG KONG 05:06
 • Vămuirea încheiată la HONG KONG – HONG KONG HONG KONG – HONG KONG 05:06
 • Plecat de la punctul DHL din HONG KONG – HONG KONG HONG KONG – HONG KONG 05:29
 • Progres in procesul de vamuire BUCHAREST – ROMANIA 15:56
 • Sosit la punctul de sortare LEIPZIG – GERMANY LEIPZIG – GERMANY 15:52
 • Procesat la LEIPZIG – GERMANY LEIPZIG – GERMANY 21:58

Sâmbătă, Noiembrie 28, 2015

 • Plecat de la punctul DHL din LEIPZIG – GERMANY LEIPZIG – GERMANY 01:28

Duminică, Noiembrie 29, 2015

 • Sosit la punctul de sortare BERGAMO – ITALY BERGAMO – ITALY 23:48

Luni, Noiembrie 30, 2015

 • Sosit la punctul de sortare BERGAMO – ITALY BERGAMO – ITALY 23:48
 • Procesat la BERGAMO – ITALY BERGAMO – ITALY 01:44
 • Plecat de la punctul DHL din BERGAMO – ITALY BERGAMO – ITALY 05:13
 • Sosit la punctul de sortare BUCHAREST – ROMANIA BUCHAREST – ROMANIA 10:19
 • Expediere in așteptare BUCHAREST – ROMANIA 10:21

Miercuri, Decembrie 02, 2015

 • Procesat pentru vămuire la BUCHAREST – ROMANIA BUCHAREST – ROMANIA 09:24
 • În proces de vămuire BUCHAREST – ROMANIA 09:24
 • Vămuirea încheiată la BUCHAREST – ROMANIA BUCHAREST – ROMANIA 13:14
 • Expediere in așteptare BUCHAREST – ROMANIA 14:29

Joi, Decembrie 03, 2015

 • In livrare, la curier BUCHAREST – ROMANIA 12:01
 • Livrare efectuată – A semnat de primire: SUCILA LIVIU BUCHAREST 17:40/li>

Dacă s-ar fi lucrat luni, 30 noiembrie, coletul ar fi ajuns la mine în prima zi a săptămânii, adică la mai puțin de 4 zile de la momentul expedierii sale din China.

Cost transport, taxe vamale și comisioane

Vorbind de o modalitate de transport rapid, nu vă așteptați ca aceasta să aibă costuri mici. În plus, pregătiți-vă portofelele fiindcă mai aveți bani de dat!

În primul rând, transportul vă va costa 32,42$, adică cu 20,40$ mai mult decât dacă optați pentru expedierea prin poșta olandeză (Netherlands Post) sau oricare dintre celelalte variante de transport gratuite + tracking number.

Atunci când coletul este preluat în China de către DHL, reprezentanți ai companiei va lua legătura cu dumneavoastră, prin telefon, SMS și email, pentru a vă cere informații despre valoarea și conținutul coletului și vă vor oferi detalii cu privire la plata taxelor vamale.

Taxele vamale, după cum vă va fi comunicat de către cei de la DHL, pot fi achitate de către dumneavoastră direct în contul de Trezorerie al Biroului Vamal, sau de către DHL care vi le va factura la predarea coletului.

vamuirea prin DHL

Dacă optați pentru prima variantă, trebuie să știți că DHL percepe un comision ce variază în funcție de valoarea coletului. De exemplu, pentru un colet cu valoarea declarată între 25 și 4200 lei, comisionul este de 104,16 lei. La acesta se adaugă taxele vamale.

După cum puteți vedea în documentele atașate, pentru un colet cu valoarea declarată de către vânzător de 79$, am avut de achitat 78 de lei reprezentând taxe vamale + 104,16 lei reprezentând comisionul perceput de către DHL.

Pentru a evita plata comisionului perceput de către DHL puteți să achitați taxele vamale și să le furnizați acestora, prin email, documentele pe care vi le vor cere. În caz contrar, va trebui să-i împuterniciți, în scris, tot prin email, să plătească taxa vamală, și să le retrimiteți completată și semnată declarația pe propria răspundere privind valoarea coletului.

Dacă mă întrebați pe mine, merită să optați pentru DHL doar dacă veți comanda produse cu o valoare de peste 300$, fragile, sau dacă sunteți nerăbdători să le primiți, dacă nu vă deranjează să plătiți comisionul perceput de către DHL sau sunteți dispuși să vă ocupați de plata taxelor vamale.

E important să știți că indiferent de cine vă aduce coletul în țară, taxele vamale sunt aceleași. Prin poștă nu vă costă nimic, dar produsele pleacă greu din China, indiferent de magazinul de la care le-ați comandat, stau mult în vămi, în BSI București și, nu în ultimul rând, vor putea fi ridicate doar de la oficiile postale cu asistenta vamală (aflate, de regulă, doar în orașele reședință de județ). Acestea au, în general, program de gravide (de la 09:30 la 12:00, în cel mai fericit caz), de două ori pe săptămână.

12 Comentarii

 1. Am comandat si eu de pe Gearbest pe 2 decembrie si a doua zi mi-a dat deja tracking number. Eu am ales free shipping prin posta. Inca nu pot urmari pachetul deoarece nu apare in sistem. Sunt curios in cat timp ajunge. Pe everbuying am aproape o luna de cand am comandat si e inca in processing…

 2. Ai noroc ca a ajuns asa repede coletul-eu am facut comanda la RDS de telefon acum doua saptamani si nu a venit,cica mai dureaza o saptamana.Diferenta timpului:7 zile din China-Romania,3 saptamani la noi in tara!!!Sa le fie rusine celor de la RDS care se cred cea mai mare firma din Romania!!!

 3. La mine lucratorul postal/vamal te OBLIGA sa deschizi pachetul, daca nu ti-l deschide el fara sa intrebe macar, iar tot ce vine din NL este taxat cu TVA, cand cer explicatii cica ” am constatat ca in Olanda este un depozit care lucreaza frauduluos cu China” citez cat pot de precis.
  Programul postei este un caz fericit, adica de 2 ori pe saptamana, 10-14….tot astept sa fete odata, ca asa am gandit si eu, e program de gravide, se pare ca sant elefanti la care gestatia tine 2 ani .
  Marti ridic un pachet, va tin la curent.

 4. Alt pachet, alta poveste..
  Stat la coada, aaa trebuie sa veniti cu printscreen din paypal, eu zic nu fiindca e pachet cu valoare declarata si e scrisa pe pachet, el aa ce scrie acolo nu are importanta :S, eu zic „ce fac, avocatul meu a spus ca daca nu primesc pachetul fara plati suplimentare sa-l chem imediat” el zice ca „avocatii nu au nimic de spus aici” eu zic „avocatii mei doar au grija sa se respecte legea, nu o fac ei” el zice „pai cati avocati aveti” eu zic 3.
  Aici tipul imi arata o eticheta galbena, fara nimic particular (ca o stampila/semnatura/sigla/emblema), doar 2 randuri scrise la imprimanta in engleza, ceva de genul „acest colet nu se incadreaza actului de trade in UE” spunand „vedeti asta, e pusa de NL nu de mine si inseamna ca nu are drepturi de UE”, eu zic „tidula asta nu are nici o valoare in fata legii, fac si eu la ploter 10k bucati azi”
  Pana sa continui ca avocatul mea a mai zis ca daca imi cere sa desfac pachetul sa nu-l mai chem pe el ci politia, tipul deja taiase punga si desira trancanelele mele pe masa .. si brusc ma intreaba daca vreau sa completez o declaratie pe proprie raspundere cum ca cei acolo nu are valoare mai mare de 150eur, eu zic da, completez, plec cu pachetelul, intreb la usa „nu am nimic de plata? ” raspuns „nu”, ies afara, trag aer adanc in plamani, de cateva ori.

 5. Salut Cristi,
  Atunci când coletul este preluat în China de către DHL, reprezentanți ai companiei va lua legătura cu dumneavoastră, prin telefon, SMS și email, pentru a vă cere informații despre valoarea

  Pai tu ai declarat 79 prin telefon?sau te-au pus si ei sa trimiti copie dupa paypal?

  stima

  1. Îți sunt trimise niște documente pe email, inclusiv o declarație pe proprie răspundere. În respectiva declarație treci valoarea. Da, se cere dovadă.

 6. Imi poate explica cineva mai in amanunt pasul 2?
  Doresc sa cumpar de pe aliexpress si sa setez DHL ca metoda de transport. Nu vreau sa platesc nici un comision, ci doar TVA-ul. (produsul costa cam 60$ cu transport). Sunt persoana fizica.

  Pentru a face rost de nr. EORI, imi sunt necesare actele astea :
  „-certificatul de inregistrare al comerciantului eliberat de catre Oficiul Registrului Comertului
  -certificatul de inregistrare in scopuri de TVA emis de Ministerul Finantelor Publice
  -documente din care sa rezulte adresa sediului social sau domiciliului fiscal actual, după caz, in cazul in care acesta nu corespunde cu cel inscris in certificatul de prezentare”?
  Chiar fiind persoana fizica trebuie depuse?(nu stiu cum se procura)

  Dupa mai sunt 4 pasi…cui trimit acele informatii, la trezorerie?
  Daca v-ati mai lovit de acest procedeu, va rog sa il detaliati ca sa pot sa finalizez cumparaturile.
  Multumesc!

 7. Ce înseamnă expediere în așteptare, am un colet care sta la DHL India de 3 zile cu statutul asta, a fost vamuit acolo și de 3 zile nu s.a mișcat, cei de la DHL România sunt evazivi, dau raspunsuri în doi peri, ce ar putea fi?

  1. Acel status apare, de regulă, când a ajuns în localitatea destinatarului însă e zi nelucrătoare și nu poate fi predat. Presupun că l-au rătăcit. Oricum, cu următoarea ocazie o să-l trimită spre România.

 8. Comand prin dhl de ceva vreme. Nu am eori ca e mai bine sa dai ceva si lor ca sa fie ok dar niciodata nu am platit aveeasi suma.ultimul colet valoare declarata si print screen de 40 $ mi au calculat taxe de 445 de lei… ce sa mai zic . Stiam ca am platit mai mult decat declarasem dar chiar si asa de unde or fi scos suma asta..or desface coletele si le dau ei o alta valoare? Coletul parea intact asa cum il trimisese chinezu’ ….

 9. am comandat de pe gerbest un telefon valoare 199 usd prin transport dhl ca ultimile colete comandate prin posta olandeza nu au mai ajuns niciodata .
  intrebarea este la ce taxe trebuie sa ma astept pana miercuri cand vine coletul

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.