DND, o chestie care n-ar trebui să lipsească niciunui smartphone, cu sau fără Android

Tentative de a folosi MIUI am mai avut și în trecut, prima dată când l-am instalat pe Optimus One, a doua când l-am avut, tot în treacă pe Galaxy S. La a doua încercare, deși pe I9000 se comporta în toate felurile mai puțin cum trebuia, am fost atât de fascinat de acest ROM încât mi-am dorit că următorul smartphone să vină cu el din fabrică, iar dorința mi-a fost îndeplinită. Redmi 1S are MIUI v5, iar această versiune are, printre alte noutăți, funcția DND ( Do not disturb/ Nu deranja).

DND MIUI

Alegi în DND intervalul orar în care nu vrei să fi deranjat de email-uri, notificări ale aplicațiilor instalate, mesaje și apeluri, adaugi excepțiile (membrii familiei și prietenii apropiați), adică persoanele care vrei să poată lua legătura cu tine oriunde te-ai afla și indiferent de oră, apoi îți scoți din instinct punerea telefonului pe silent noaptea, dezactivarea conexiunii Wi-Fi, șamd.

Dacă sună cineva care nu se află în lista de excepții în timp ce DND e activat, în bara de notificare apare o notificare, utilă în cazul în care butonezi telefonul în acel moment. În caz contrar display-ul nu se aprinde și telefonul nu te avertizează în niciun fel de apelul sau mesajul primit.

3 Comentarii

  1. Are Cristina ceva de genul pe LG-ul ei. Mi-ar placea si mie pentru nexus-ul meu… :) dar… n-am gasit nicio aplicatie decenta…

  2. Da, îl am și eu, pus cu multiROM, pe Nexus 4, însă are câteva probleme, fiind portat și nu oficial, și anume:
    – atașează automat prefixul țării atunci când primești un sms și nu știi de la cine vine sms-ul. Soluția este o aplicație dedicată pentru sms-uri (Hangouts);
    – dacă descarci și aplici o temă, la repornire o să ai tema implicită și trebuie reaplicată cea dorită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.