Doar mie mi se pare Yosemite nepotrivit pentru PC?!?

Da, știu, nu e nou. Dar n-am vrut să instalez Yosemite pe Macbook până nu vedeam SSD-ul montat în el, iar SSD-ul comandat de Black Friday a ajuns abia ieri seara, deci astăzi a fost practic primul meu contact cu OS X 10.10, de a cărui aspect sunt foarte dezamăgit.

Screen Shot 2014-11-26 at 11.01.04

Poate că sunt eu prea obișnuit cu Windows și Ubuntu, nu exclud. Oricum și noul dock e oribil, nici măcar pe lateral nu mai are un aspect plăcut. Sunt de părere că petele acelea de culoare ce-au înlocuit butoanele sunt inestetice rău, dar cine-s eu să-l contrazic pe Jony Ive.

Măcar de-ar fi pus la dispoziție o alternativă. În fine, o schimbare chiar așa drastică a UI consider nu doar că nu era necesară, ci chiar inoportună. În rest, 10.10 se miscă destul de bine, dar nici vorbă să fie mai rapid decât Windows 8.1, după cum îl lăudau unii. A, apropo, văd că „papă” cam aceeași cantitate de RAM ca predecesorul său. E normal?

3 Comentarii

    1. Nu prea are sens comparatia ta din moment ce Windows 10 e in stadiul de Technical Preview. In momentul de fata nu e nici macar pe aproape de varianta finala care va fi lansata, cred, la sfarsitul anului viitor.

  1. In ceea ce priveste interfata consider ca părerea e subiectiva. Mie, unul, îmi place noul design. Consumul de memorie ram e absolut irelevant, pentru ca mac os are un alt mod de management al memoriei . Spre deosebire de Windows, mac os iti va consuma in marea majoritate a timpului toata cantitatea de memorie ram disponibila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.