Nu doar Windows 10 colectează date! O fac și Windows 7 și 8 și 8.1

Cei care nu vă simțiți comozi știind că Microsoft colectează informații despre felul în care folosiți computerul ar trebui să știți și că nu doar Windows 10 reprezintă un pericol pentru intimitatea voastră totală, ci și Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1.

dezinstalare update windows

Informații detaliate cu privire la datele colectate aveți aici, dar dacă vreți să treceți direct la oprirea colectării lor, localizați și dezinstalați din sistem următoarele actualizări:

 • KB3035583
 • KB3068708
 • KB3022345
 • KB2976978

Dezinstalarea o puteți efectua „like a pro” sau „like a hobbit”. Prima metodă se referă la accesarea Control Panel » System and Security » Windows Update » View update history.

Localizați pe rând update-urile cu pricina,

A doua metodă e mult mai simplă. Deschideți CMD cu permisiuni de adminsitrare și executați în acesta următoarea comandă:

wusa /uninstall /kb:3035583 /quiet /norestart

După care înlocuiți din cadrul comenzii numărul update-ului cu cel de identificare al următorului în listă și rulați iar comanda:

wusa /uninstall /kb:3068708 /quiet /norestart

Și fiindcă tot vă învăț lucruri noi, pentru a genera rapid o listă a tuturor update-urilor instalate executați în Linia de Comandă, desigur, după ce înlocuiți cristian cu numele vostru de utilizator în Windows, următoarea comandă:

wmic qfe get > C:\users\cristian\Desktop\updateuri.txt

Veți obține astfel o listă cu toate update-urile instalate într-un document ce va fi creat pe desktop având numele updateuri. Astfel vă va fi mai ușor să aflați dacă sunteți ori nu sunteți „spionați”.

7 Comentarii

 1. Buna am incercat sa trec la Windows 10 , mentionez ca am Windows 7 home Premium si imi apare urmatoarea eroare ,error_C1900101
  Ce pot face?

 2. am enterprise 8.1 cu updateurile la zi. Nu gasesc cele 4 updateuri ca si cum ar fi fost facute. sa nu aiba enterprise colectarea de date prin cele 4?

  1. Pentru a te asigura că nu sunt execută în CMD Admin:

   wusa /uninstall /kb:3035583

   E varianta nesilențioasă a comenzii. Repetă comanda pentru fiecare update.

 3. multumesc, a gasit doua din cele 4, mai precis a doua si a patra. E adevarat ca si eu am avut atentie la instalare, pe cont local, fara accept la folosirea camerei, microfonului…

 4. Am instalat si eu Windows 10. Dupa cateva zile de folosire, nu mai pot accesa site-ul google. Mesaj: exista o problema de securitate cu certificatul de securitate al acestui site web. Nu pot accesa nici cu varianta: continuati cu acest site web (nerecomandat). Am icercat accesarea cu Internet explorer 11. Primesc aceleasi mesaje. Cum pot depasi situatia?

 5. Scuza-ma, dar nu stiu ce inseamna setare corecta a datei. Acum este de forma 17 09 2015! Fusul orar este UTC+2 Atena, Bucuresti, sincronizarile sunt activate pe automat, cu time.windows.com. Multumesc pentru ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.