Două idei pentru reutilizarea vechiului PC

Aveam prin debara un laptop pus la păstrare după ce luase o trântă ce-l lăsase aproape KO: carcasa șifonată rău, ecranul mort. L-am păstrat pentru i7-ul din el în ideea ca la un moment dat să-i dau vreo întrebuințare, că se pot face multe lucruri cu un PC care, în ciuda aparențelor este perfect funcțional.

Hp Pavilion dv6

Pentru că NAS-ul e cam inutil de când l-am trimis în Ro, dar mai ales din cauza lipsei WOL-ului pe laptop (e greu de întâlnit WOL pe vreunul dintre laptopurile Pavilion, orientate mai mult clientelei bussines), i-am confecționat plăcii de bază o carcasă din policarbonat, i-am instalat Plex și l-am pitit în rac, în spatele UPS-ului.

Cloud PC

Un alt laptop HP, deși mai slăbuț equipat, îl folosesc de vreo săptămână pe post de Cloud PC, la care mă conectez de la birou pentru activități personale în pauza de aproape două ore în care oricum nu am altceva mai bun de făcut. Aceste rânduri, de exemplu, le scriu în remote.

În schimb, fiindcă dispune de WOL, i-am creat un întreruptor în Hassio ca să-l pot porni doar atunci când voi avea nevoie de el, să nu consume inutil energie.

Pentru a reduce riscul de a fi accesat de persoane neautorizate am permis doar dispozitivelor având IP-ul public al firmei să-l acceseze. Mai exista și posibilitatea unui VPN dar, cel puțin deocamndată, nu este cazul.

router - rdp port

Problema IP-ului dinamic se rezolvă cu Duck DNS, sau orice alt serviciu similar. Eu n-a trebuit să mai mișc nici măcar un deget în acest scop, că-l aveam deja instalat pe Raspberry Pi B3+-ul transformat în server domotic.

Ce pot face de pe el? Fără excepție, tot ceea ce făceam și cu laptopul pe care-l căram aproape zilnic după mine. Tot ce îmi trebuie e un PC capabil să susțină o sesiune RDP, practic orice castană cu Atom sau Celeron și 2GB de RAM.

8 Comentarii

  1. Salut. Ai incercat vreodată să instalezi Chrome OS pe un laptop mai vechi? Eu mă tot chinui să-l instalez din Linux și nu merge. Asta pentru că nu pot seta din BIOS să booteze în UEFI mode (nu am așa ceva in BIOS-ul meu). Ai idee cum aș putea să l fac să meargă? Mersi! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.