Două programe de descărcat filme

M-ați prins! Recunosc: sunt un cinefil de când mă știu. E drept, o pasiune costisitoare și greu de menținut dacă trăiești în România. Chiar și așa, o modalitate bună de a sorta și decide DVD-urile căror filme le voi cumpăra este descărcarea filmelor, atunci când acestea apar, de pe Internet. O practică nu tocmai legală și care, dacă i-am întreba pe vedetele ce-și câștigă pâinea de pe urma filmelor, ar trebui pedepsită exemplar. Eu tind să cred că există multe persoane care, dacă le-a plăcut un film și au posibilitatea de a-l vedea în cinema, nu se vor renunța la experiența oferită de sala unei săli de cinema. În fine, să revenim la subiect, adică la cele două programe de descărcat filme pe care vi le-am promis în titlul articolului.

Vuze: un program de descărcat filme oarecum ciudat


vuze download filme

Vuze, și o spun pe bună dreptate, este un program de descărcat filme cu o interfață atractivă, dar cu un comportament ciudat, diferit de ce ne-am fi așteptat de la un program din această categorie. O bulină neagră primește Vuze pentru faptul că acesta este dependent de platforma Java. E drept că nu ne pune piedici la instalare, dar sunt de părere că se putea și chiar ar fi fost mai bine fără.

Vuze este de fapt un client Bittorrent, adică poate descărca doar fișierele disponibile pe torenți. Ceea ce-l deosebește de ceilalți clienți e motorul de căutare propriu ce face posibilă căutarea filmelor — și nu numai — în diverse surse, printre care Legit Torrents, Mininova și Vuze. Cum era de așteptat, permite și descărcarea folosind fișiere torrent din alte surse.

Ah, și să nu uit! Să nu vă mire dacă, după instalare veți efectua o căutare și descoperiți că răspunsul vă este oferit de motorul de căutare Bing. Acesta este integrat în Vuze și, din câte se pare, afișarea acestor rezultate reprezintă una dintre sursele de finanțare ale proiectului.

Mie unul nu-mi place, dar am colegi și prieteni care insistă să-l laude ca fiind printre puținele ce merită a fi instalate, de altfel acesta fiind unicul motiv pentru care Vuze face prezența.

Download Vuze

Ares: un program de descărcat filme destul de rapid


program download filme ares galaxy

Ares, după cum spuneam și mai devreme, este unul dintre cele mai rapide programe de descărcat filme după µTorrent. Spre diferență de Vuze, Ares are o interfață îngrijită, este foarte intuitiv și permite efectuarea căutărilor în functie de tipul fișierului dorit.

Singura problemă, de altfel și cea mai întâmpinată problemă la utilizarea sa, este cea a conexiunii. Dacă PC-ul se află în spatele unui router în care n-au fost deschise porturi care să permită traficul efectuat de Ares, programul nu va oferi rezultate la niciuna dintre căutările efectuate. Chiar și în condițiile în care aceste porturi au fost deschise și redirecționate corect spre adresa IP locală a PC-ului, e posibil ca Ares să nu funcționeze, situație în care vă recomand să reporniți sistemul sau, dacă problema persistă, să dezinstalați programul folosind IObit Uninstaller și să-l reinstalați.

Dacă sunteți curioși și vreți să aflați ce resurse necesită Ares pentru a funcționa, pregățiți-vă să vă puneți mâinile în cap. O spun deoarece, în cazul în care nu veți opta pentru limitarea numărului de conexiuni simultane sau a benzii alocate, sau dacă descărcați în același timp mai multe fișiere de mari dimensiuni, Ares tinde să acapareze toate resursele calculatorului, ajungându-se chiar la situația de a paraliza sistemul de operare, iar asta v-o spune un posesor de PC cu procesor de 3,5 GHz și 16 GB de memorie RAM. În aceste condiții vă recomand să permiteți programului cel mult 5 conexiuni simultane.

Download Ares Galaxy

Alte programe de descărcat filme


Mai sunt și alte programe de descărcat filme pe care le puteți folosi dacă nici µTorrent, nici Vuze și nici Ares nu vă conving. Două dintre cele mai bune opțiuni ar fi:

Iar dacă voi cunoașteți altele care considerați că merită încercate, ei bine, vă aștept propunerile!

2 Comentarii

  1. Am salvat un film facut de mine in iMovie in mp4 (1080p) si care are 17 GB. Cum pot sa-l compacted ca sa-l salvez pe un DVD sau pe un DVD double layer ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.