ZenFone 2: o altă dovadă că dezvoltatorii independenți fac o treabă mai bună decât cei plătiți bine de corporații

Regele a murit, trăiască regele! De la moștenitorului tronului îmi lipseau agilitatea răposatului în deschiderea aplicațiilor pe care le utilizez frecvent. Intenționam să-l folosesc ca atare cel puțin o săptămână, ca să mă conving că nu suferă de ceva defecțiuni de fabricație.

Dar până la urmă n-am rezistat, i-am deblocat încă din prima zi bootloader-ul, apoi i-am făcut ROOT și i-am instalat ROM-ul custom SuperZen + kernel-ul custom Project T, operații care l-au ridicat la nivelul așteptărilor mele, chiar puțin peste. Iată dovada:

Nu i-am oprit nicio aplicație de sistem, nu l-am pus în modul avion și nici n-am rulat aplicația de testare a performanțelor având telefonul conectat la încărcător, cum am văzut că sfătuia cineva pe un topic al XDA dedicat subiectului, dar dacă aș fi făcut toate astea sunt convins că obțineam un scor și mai bun, dar la ce folos? Mi-e suficient că a devenit un bun substitut.

Totodată am observat că interfața ZenUI se înțelege mult mai bine cu sistemul decât o face launcherul meu preferat, Apex Pro, prin urmare am renunțat la el. Dar divagăm.

Revenind la subiect, nici cei de la ASUS n-au făcut cea mai bună treabă cu putință când vine vorba de firmware-ul stock, iar dacă priviți timpul de care a avut nevoie dezvoltatorul aflat în spatele ROM-ului custom SuperZen pentru a lansa versiunea optimizată după apariția celei oficiale, veți descoperi că n-au fost nevoie de eforturi supraomenești pentru cineva priceput.

Mi-e peste mână să accept că dezvoltatorii bine plătiți ai marilor fabricanți nu trag cu ochiul în ferma ROM-urilor custom, că nu găsesc soluții sau că sunt incapabili să producă ceva mult mai bun, drept care voi trage concluzia că le lipsește libertatea pentru a face mai mult, altfel aș fi nevoit să-mi fac despre ei păreri de care cu siguranță nu vor fi mândri.

Am 24 de ore în configurația actuală și totul funcționează ca la carte, iar bateria, că tot mă întreba recent cineva despre ea, în ciuda utilizării intense la care e supus orice smartphone care tocmai și-a găsit proprietar, nu-mi dă de înțeles c-ar fi mai prejos de cea a MX5.

În concluzie, rămâne cum am stabilit, nimic nou sub soare!

7 Comentarii

  1. Nu știu cum găsești tu custom ROM-uri bune, ca eu nu găsesc. Am un Galaxy note 3 și de fiecare dată când încerc ceva nou, sunt nevoit să revin la ROM ul oficial. :(

    1. Testând doar ROM-uri lăudate de comentariile din topic, rareori [TESTING], [BETA] sau [NIGHTLY]. Tot foarte rar instalez ROM-uri neoficiale, adică cele de care nu se ocupă echipa de programatori a respectivei versiuni custom (ușor de identificat prin tag-ul [OFFICIAL]) sau port’s. Un al criteriu de selecție e să cauți tag-ul [STABLE] sau [FINAL], iar de preferat ar fi cele care au la bază versiunea stock și-au fost curățate și optimizate. Adică de genul celui folosit de mine pe ZenFone și a acestuia pentru Note 3.

  2. Da, ai dreptate. Doarc că eu am încercat să găsesc ceva mai nou (Marshmallow). Probabil de aici au venit și problemele. ;))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.