Cum se măsoară trasee și distanțe în Google Maps

Dacă vreți să aflați câți km aveți de parcurs până într-un loc sau altul pe un traseu specific, ori dacă doriți să planificați un circuit sau să-i dovediți cuiva că aveți dreptate când spuneți că trecând prin spatele complexului Y drumul spre sala de fitness e mai scurt, amintiți-va de funcția de măsurare a distanței din Google Maps!

masuratori google maps

Tocmai am făcut asta, încheind astfel o discuție contradictorie, demonstrându-i celui cu care mă contraziceam că ruta aleasă de mine e cu vreo 300m mai scurtă decât cea preferată de el.

N-aveam nici cea mai mică idee că Google Maps știe să facă astfel de măsurători, deși funcția e prezentă de cel puțin 3 ani și poate fi accesată chiar din meniul contextual al serviciului.

5 Comentarii

  1. Eu faceam in felul urmator….. Nu activam locatia mea si puneam adresa de unde plecam pana unde vroiam sa merg….

  2. Poti sa alegi tu dupa ce traseu vrei…. Daca alegi sa mergi pe jos ti-l da pe cel mai scurt….
    Daca alegi masina iti calculeaza cumva dupa trafic si ti-l da cel mai rapid

  3. Folosesc de un an si ceva google maps….de cand am venit in Irlanda….pentru mine este foarte ok. daca esti in trafic iti da si rute mai rapide de ajuns la destinatie, sau imi arata autostrazile cu plata.
    Acum ceva timp foloseam navigon-ul crackuit ,dar de cand avem atatia gb de trafic pentru internet nu se mai merita…. + ca acum ai si in romaning free

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.