Elephone Explorer Pro 4K – Review

Cam ploioasă vremea din ultimele săptămâni pentru a putea testa cum se cuvine camera de acțiune Explorer Pro de la Elephone, dar până la urmă am reușit să o scot la plimbare prin parc și pe coclauri, cocoțată pe ghidonul bicicletei sau lipită de bordul mașinii, pe timp de zi și noapte, timp în care am înregistrat câteva sample-uri edificatoare.

Elephone Explorer Pro 4K - action-camera

Pentru a începe cu începutul, haideți să recapitulăm lista accesoriilor pe care le vom găsi în cutia în care Explorer Pro va fi livrată dacă va fi comandată de pe GearBest.com, retailerul chinez care mi-a trimis-o în teste și căruia îi mulțumesc pentru bunăvoință.

Ambalare și accesorii

Camera de acțiune vine ambalată într-o cutie de tip sertar, în interiorul căreia, după cum se poate observa și în imaginile inferioare, se regăsesc altele două. Prima ctuie găzduiește și protejează camera pe durata transportului, în timp ce în interiorul celeilalte vom regăsi toate accesoriile de care avem nevoie pentru montarea ei pe echipamente sportive și nu numai:

 • 4 jetoane dublu adezive
 • 3 curele, dintre care una cu velcro
 • 4 bride din plastic
 • 1 carcasă subacvatică
 • 1 capac de rezervă pentru carcasa subacvatică
 • 1 cablu USB – micro USB pentru încărcare și transfer de date
 • 1 acumulator Li-ion de 3.7V, 1050 mAh.
 • 1 suport cu clemă pentru prinderea carcasei de rucsac sau curele
 • 1 suport pentru prinderea carcasei pe obiecte cilindrice
 • 1 adaptor circular, pentru corectarea unghiului de vizibilitate
 • alte accesorii necesare montării mecanice a suportului (șuruburi, cleme, etc.)

Personal sunt puțin dezamăgit de prestațiile suportului obținut prin asamblarea accesoriilor, iar asta deoarece la șocuri, oricât de bine aș fi strâns șuruburile însărcinate să închege cât mai bine ansamblul de prindere, camera pierdea raza de acțiune presetată.

Din cauza suportului și a carcasei care nu fixează foarte bine camera, filmările efectuate fiind montată pe ghidonul bicicletei lasă mult de dorit.

Elephone Explorer Pro

Firește, nu vorbim de un caz izolat, am mai întâlnit aceste neajunsuri și la producători cu renume și remediul e simplu și la îndemâna oricui, dar cum eu am vrut neapărat să fac recenzia „cu materialul clientului”, n-am adăugat garnituri sau bureți antișoc/anti-vibrații.

Specificații tehnice

Model Explorer Pro 4K
Display 2″, 240×320 px
CPU NT96660
Stocare MicroSD până la 128GB
Senzor cameră SONY IMX117, (170°/140°/110°/70°), 12MP, 4K 24 FPS
Baterie 1050 mAh
Conectivitate WiFi (15m), microUSB, Micro HDMI
Altele Red compensation, Android WiFi App, Anti-Shake
Rețea 2G, 3G, 4G (compatibil cu Digi 4G).
Dimensiuni 59x41x32mm
Greutate 62 gr

Acumulatorul asigură o autonomie de până la 75 de minute de filmare FHD, ceva mai puțin decât precizează producătorul, dar poate fi înlocuit cu ușurință, din acest motiv recomand achiziționarea unuia de rezervă. Costă în jur de 16 lei.

Construcție

Corpul camerei Explorer Pro 4K este realizat din plastic. În partea frontală avem butonul de pornire care va fi folosit și pentru accesarea panoului de setări propriu, pe lateralul drept se află microfonul și butoanele de navigare și activare sau dezactivare a dezactivează hotspot-ul WiFi și a microfonului. Lângă acestea se află difuzorul integrat.

Deasupra se află LED-ul de activitate și butonul OK, iar în stânga se regăsesc porturile USB și HDMI și microfonul, precum și slotul pentru carduri MicroSD. Dedesubt se află trapa de acces la acumulatorul Li-ion, iar spatele găzduiește display-ul de 2 inchi.

Explorer Pro 4K Ecran

Video & Foto

Calitatea de imagine lasă de dorit și din cauza suportului de slabă calitate. Mi-aș fi dorit să o pot testa și sub apă, dar anotimpul și posibilitățile nu mi-au permis. La Therme este interzisă filmarea inclusiv la tobogane, iar altundeva n-am fost, așadar, acest test a trebuit amânat.

Folosită pe post de cameră de bord, montată în carcasa transparentă deoarece n-am avut altă posibilitate, a dezamăgit doar pe durata activității nocturne. Sunt conștient că nu acesta este scopul principal de utilizare al unei camere de acțiuni, dar în afară de ciclism nu practic alt sport, spre rușinea mea.

În filmarea având camera montată pe ghidon ați putut remarca neajunsurile unor îmbinări de slabă calitate a suportului din pachet, dar care pot fi eliminate, după cum am precizat, prin adăugarea unor garnituri sau bureței anti-vibrații.

Fotografiile le face surprinzător de bine. Pentru cele din galeria inferioară am folosit setările automate, dar cu mici ajustări veți putea obține rezultate foarte bune.

Dacă sunteți interesați de calitatea reală a acestora, am creat o arhivă în conținutul căreia veți regăsi fotografiile originale. O puteți descărca de aici.

Aplicația pentru smartphone

Camera de acțiune Elephone Explorer Pro 4K poate fi controlată și configurată la distanță prin intermediul aplicației Explorer Pro, prin conectarea telefonului la hotspot-ul camerei.

Din aplicație veți putea comuta modul de lucru între foto și video, declanșa, porni sau opri o înregistrare, ajusta rezoluția, expunerea, mărimea fotografiilor, activa sau dezactiva sunetul, precum și alte operații tipice.

Am mai găsit o aplicație, ELE-CAM, care oferă acces la toate setările, dar care funcționează doar când are chef indiferent de telefonul pe care am instalat-o, și-am instalat-o pe vreo 5…

Concluzii, preț și disponibilitate

Seamănă cu ceva… dar e altceva. E o cameră de acțiune bunicică, însă, sincer vă spun că mă așteptam la mult mai mult din partea producătorului Elephone, cel puțin la un stabilizator de imagine superior îndrăzneam să sper.

Elephone Explorer 4K

E drept, nici o cameră de acțiune la 100$ nu va ofere vreodată calitatea unei GoPro, tocmai de aceea se adresează altui tip de public, cum la fel e drept că ajutați de un software dedicat acestui tip de postprocesare, cum ar fi Microsoft Hyperlapse, rezultatele vor fi satisfăcătoare, dar, repet, cred că era loc de mai bine.

Chiar și așa, dacă aș simți nevoia să mă înregistrez în timp ce pedalez, ori pentru a o atârna de o dronă, aș alege-o fără a sta pe gânduri în detrimentul Xiaomi Yi, pe care, de asemenea, am avut ocazia să o testez câteva zile.

De găsit o găsiți la GearBest.com, de unde poate fi achiziționată la prețul de 93$.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.