Cum se elimină cache-ul PageSpeed / mod_pagespeed

Aveți un site? Da? Folosiți modulul PageSpeed? Nu?!? Ar trebui! Dacă îl folosiți, puteți elimina rapid tot conținutul cache-ului mod_pagespeed fără a-l opri, executând comanda următoare:

touch /var/cache/mod_pagespeed/cache.flush

În doar câteva secunde, conținutul cache-ului modulului mod_pagespeed va fi eliminat și va fi generat unul nou, care va include fișierele ale căror modificări nu erau vizibile.

Am scris despre această metodă deoarece am văzut, și nu la o singură persoană, că pentru a goli cache-ul mod_pagespeed se realizează următoarele:

vi /etc/httpd/conf.d/pagespeed.conf
ModPagespeed off
service restart httpd
vi /etc/httpd/conf.d/pagespeed.conf
cd /var/cache/mod_pagespeed/
rm -rf http,3A/ prop_page/ rname/
vi /etc/httpd/conf.d/pagespeed.conf
ModPagespeed on
service restart httpd

La ce folos atâta bătaie de cap, sincer vă spun că nu înțeleg. Nici măcar de obișnuință nu poate fi vorba, că n-ai cum să te obișnuiești chinuindu-te pe tine însuți. Dar nah, toată lumea știe că întortocheate sunt căile sysadminilor. Sau nu de sisadmini era vorba? În fine.

8 Comentarii

  1. Nu prea imi iese instalarea PageSpeed, din tutorialu’ scris pe site-ul lor. Dar mno.. tinand cont ca Nginx e foarte rapid. Merge si fara.

  2. Salut cristian , am cumparat un vps de la digitalocean si ma gandesc sa pun pe el centos cu virtualmin . In loc de apache sa instalez nginx si pagespeed , ar mai trebuii ceva module pentru o incarcare mai rapida si stabilitate ?

    1. Nu. Dacă setezi bine PageSpeed, n-are rost să-ți bați capul cu altceva. Pentru scripturi și CSS, folosește CDN.

    2. Salut te mai deranjez cu doua intrebari, intre nginx si litespeed care zici ca e mai rapid/stabil si intre mariadb si mysql care foloseste mai putine resurse si e mai stabil. Deci inainte pe digital ocean am avut planul cu 2GBMemory, am instalat ubuntu+lamp+wp fara panel si tineam un site cam cu 5-7000 unici. La peste 80-100 online imi dadea eroare din cauza bazei de date ca e „suprasolicitata” si sper sa nu mai dau de aceasta problema .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.