Cum se elimină fișiere și foldere din calculator care nu se lasă eliminate prin metodele convenționale

Fiindcă tot am vorbit în articolele anterioare despre eliminarea fișierelor din calculator, haideți să tratăm un subiect care face parte din aceeași categorie și anume eliminarea fișierelor și folderelor care nu se lasă eliminate prin metodele convenționale.

acest fisier nu poate fi eliminat

E posibil ca uneori, atunci când încercați să eliminați din calculator un fișier sau un folder, Windows să afișeze un mesaj de atenționare care să vă aducă la cunoștință faptul că respectivul elementul în cauză nu poate fi eliminat deoarece este blocat de către o altă aplicație, serviciu sau proces.

În astfel de cazuri, recomandarea mea ar fi să încercați eliminarea respectivului fișier sau folder cu ajutorul liniei de comandă, executate cu permisiuni de administrare. Pentru a face acest lucru, introduceți CMD în caseta de căutare aflată în meniul Start, apoi faceți click dreapta pe primul rezultat afișat și alegeți opțiunea Run as administrator din meniul contextual:

rulare cmd cu permisiuni de administrare

Eliminarea unui folder folosind Command Prompt

Când Command Prompt se va deschide, introduceți RD /S /Q urmată de numele folderului pe care doriți să-l eliminați, scris între ghilimele. În exemplul dat, pentru eliminarea folderului MPCDigitalCertPDF comanda va fi:

RD /S /Q "D:UsersCristianDesktopMPCDigitalCertPDF"

După introducerea comenzii folderul ar fi trebui să fi fost eliminat. În caz contrar, adică în situația în care rezultatul a fost nesatisfăcător, utilizați soluția alternativă.

Eliminarea unui fișier folosind Command Prompt

Când Command Prompt se va deschide, introduceți comanda del urmată de numele fișierului pe care doriți să-l eliminați, scris între ghilimele. De exemplu, dacă se dorește eliminarea documentului forwindows.net.txt, comanda va fi:

del "D:UsersCristianDesktopforwindows.net.txt"

După introducerea comenzii fișierul ar fi trebui să fi fost eliminat. În caz contrar, adică în situația în care rezultatul a fost nesatisfăcător, utilizați soluția alternativă.

Soluția alternativă de eliminare a fișierelor și folderelor blocate

Dacă niciuna dintre soluțiile recomandate mai sus nu v-au ajutat să vă atingeți scopul propus, recomandarea mea este să utilizați în acest scop un program gratuit de deblocare a fișierelor precum IObit Unlocker, foarte bun de altfel.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.