Cum se elimină „Map network drive…” din meniul contextual (click dreapta) al Windows

Profitând de faptul că și în postarea precedentă am vorbit despre eliminarea unei opțiuni prezente în meniul contextual și pe care nu o foloseam, am să rămân la acest subiect pentru a vă arăta cum putem elimina o altă opțiune la fel de inutilă pentru cei a căror calculatoare nu se află în rețea cu altele, respectiv „Map network drive…„:

Map network drive

Dacă doriți să eliminați din meniul contextual (lista afișată la click dreapta) opțiunea „Map network drive…„, deschideți Registry Editor în HKEY_CURRENT_USER » Software » Microsoft » Windows » CurrentVersion » Policies » Explorer.

Având cheia Explorer selectată, creați sub aceasta o nouă valoare DWORD (32-bit):

noua valoare dword

Noii valori dați-i numele NoNetConnectDisconnect:

NoNetConnectDisconnect

În continuare, în scopul eliminării opțiunii „Map network drive…” din meniul contextual, faceți dublu click pe valoarea pe care tocmai ați creat-o apoi, la Value data introduceți 1 și apăsați OK.

Pentru ca opțiunea „Map network drive…” să nu mai fie afișată, fie reporniți calculatorul, fie reporniți Windows Explorer (Task Manager » click dreapta pe explorer.exe » End process. File » New Task » explorer.exe » OK).

După cum veți vedea, din meniul contextual va dispărea și opțiunea „Disconnect network drive…„:

Opțiunea Map network drive eliminata din meniul start

Dacă v-a plăcut acest truc și vreți să mai cunoașteți și altele, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.