Cum se elimină opțiuni din ramura New a meniului contextual

Ramura Newmeniului contextual al sistemelor de operare Windows conține opțiuni pe care majoritatea dintre noi nu le folosim. Eu de exemplu am suficient cu New Folder, New Shortcut și New Text Document, motiv pentru care le-am eliminat pe toate celelalte și continui să le elimin pe cele noi adăugate de către aplicațiile pe care le instalez.

ramura new a meniului contextual

Opțiunile afișate în ramura New a meniului contextual pot fi activate sau dezactivate foarte ușor cu ajutorul programului portabil și gratuit ShellNewHandler (1), pe care îl puteți descărca de aici. Programul, pe lângă acțiunile menționate, ne permite și să accesăm în regiștrii sistemului de operare Windows cheia corespondentă opțiunii pe care am realizat click dreapta (2), în scopul modificării, activării, dezactivării sau eliminării acesteia.

ShellNewHandler

ShellNewHandler listează numele opțiunilor (A), descrierea acestora (B), standardul (C) și locația cheii în regiștrii sistemului de operare Windows (D). Activarea sau dezactivarea opțiunilor se realizează prin debifarea casetei corespondente acestora, în timp ce eliminarea se va efectua doar cu ajutorul Registry Editor:

Eliminare cheie corespondenta optiune ramura new

Eliminarea cheii se va realiza doar în situațiile în care aceasta nu include alte „subchei” în afară de _ShellNew. În cazul în care cheia pe care dorim să o eliminăm conține alte „subchei” (presupun că denumirea corectă ar fi „subfoldere”), vom elimina doar „subcheia” _ShellNew:

eliminare cheie optiune new

După eliminarea cheii sau, după caz, a subcheii _ShellNew, confirmăm că opțiunea a fost eliminată și nu doar dezactivată din ramura New a meniului contextual, închizând și redeschizând aplicația ShellNewHandler:

Optiuni ramura new meniu contextual

Obs: După cum veți vedea, ShellNewHandler nu face automat trecerea în Registry Editor de la o cheie la alta, atunci când le deschideți succesiv în scopul eliminării. Prin urmare, după eliminarea fiecărei chei din regiștrii închideți Registry Editor pentru a-l forța să se redeschidă în locația noii chei selectate.

În cazul în care considerați că în viitor ați putea avea nevoie de o opțiune a ramurei New dintre cele pe care le-ați dezactivat, vă recomand să nu le eliminați cheia aferentă aflată în registrii sistemului de operare Windows.

Dacă acest truc v-a fost de ajutor și vreți să cunoașteți mai multe trucuri asemănătoare, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“ dând click aici. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.