Cum se elimină „Troubleshoot compatibility” din meniul contextual

Deoarece îmi place să mențin meniurile contextuale curate, adică nu vreau să văd în acestea opțiunile pe care nu le utilizez, una dintre opțiunile pe care le elimin imediat după ce se instalează Windows 7 în calculator este Troubleshoot compatibility, opțiune care are rolul de a identifica și ajuta la soluționarea problemelor care împiedică instalarea și rularea programelor dezvoltate pentru o versiune anterioară a sistemului de operare Windows.

Troubleshoot compatibility

Nu fac acest lucru neapărat pentru a face mai rapidă afișarea meniului contextual, sunt conștient că nu ajută foarte mult din acest punct de vedere, ci o fac mai mult pentru estetică. V-am mai spus doar că nu sunt adeptul unui sistem de operare rapid, ci a unuia rapid și elegant, cât se poate de organizat și lipsit de caracteristicile nefolositoare mie.

Dacă doriți să eliminați opțiunea Troubleshoot compatibility din meniul contextual afișat la realizarea unui click dreapta pe un fișier executabil (.exe), deschideți Registry Editor în HKEY_CLASSES_ROOT » exefile » shellex » ContextMenuHandlers » Compatibility.

Faceți click dreapta pe valoarea Default a Compatibility, apoi alegeți Modify:

Compatibility

În noua fereastră ce se va deschide, la Value data, introduceți o cratimă („”) înaintea comenzii:

Dezactivare Troubleshoot compatibility

Salvați modificările apăsând butonul OK, apoi faceți același lucru și pentru valoarea DefaultHKEY_CLASSES_ROOT » Inkfile » shellex » ContextMenuHandlers » Compatibility, dacă aceasta există (o spun deoarece s-ar putea să nu existe cheia „Inkfile” să nu fi fost creată).

Rezultatul, după salvarea modificărilor, ar fi acesta:

Troubleshoot compatibility eliminat din meniul contextual

Iar acum vor veni unii să spună că trimițând Windows spre ceva inexistent, în realitate facem mai mult rău decât bine. Fals! Iar asta deoarece versiunile noi ale sistemelor de operare de la Microsoft știu să ignore, și chiar o fac, toate cheile corupte sau incorecte. Chiar și așa, dacă considerați că eliminarea cheii Compatibility e o soluție mai bună, „n-aveți decât!”, dar nu uitați ca înainte de eliminare să realizați un backup a acesteia, eventual un backup complet.

Iar dacă v-a plăcut acest truc și vreți să mai cunoașteți și altele, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

10 Comentarii

 1. Sal, scuze de deranj. Imi place foarte mult ce postezi pe blogul tau si urmaresc cu interes tot ceea ce tine de tehnologia calculatoarelor si softurilor. Ceea ce te rog este sa ma ajuti intr-o problema pe care nu stiu sa o rezolv. Am avut instalat pe laptop windows 8.1 si l-am dezinstalat complet. Am instalat windows 7 professional n si atunci cand dau restart la laptop el mi se inchide in loc sa se restarteze, cand ii dau shutdown imi sta in standby iar cand imi sta in standby mai mult ecranu este negru si nu mai pot sa-l activez doar daca il scot din priza si repornesc laptopul. Ce ar trebui sa fac? Sa incerc sa restartez biosul scotand bateria de pe placa de baza sau cum?
  Multumesc mult.
  n

  1. Dacă driverele chipset au fost instalate corect, n-ar trebui să fie probleme. Dacă au fost instalate și problema persistă, bios-ul n-are a face, ci înseamnă că versiunea instalată de tine pare a avea probleme grave, motiv pentru care îți recomand să instalezi una obținută dintr-o sursă de încredere.

 2. Salut. Nu a fost eliminat “Troubleshoot compatibility” desi am urmat pasul exact. Precizez ca valoarea Default a HKEY_CLASSES_ROOT » Inkfile » shellex » ContextMenuHandlers » Compatibility nu am gasit-o in Registry Editor. Sa fie asta problema ?!!

  1. Nu înțeleg de ce nu se elimină și sunt atât de curios de motiv încât, dacă ești dispus, putem face o sesiune TeamViewer când ai timp, să arunc o privire prin regiștrii.

 3. Pentru cei care vor neaparat o arhiva, puteti folosi urmatorul llick: https://mir.cr/0OPQDWSV .
  Trebuie doar sa apasati pe „Click Here” , apoi pe „Your preferred download link is ready! Click here to go to the page.” si veti fi redirecionati catre pagina de unde puteti descarca continutul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.