Cum poți afla dacă email-ul trimis de tine a fost citit de către destinatar (confirmare de primire email)

Cu un an în urmă v-am vorbit despre o extensie pentru Google Chrome care ne înștiința când mesajul trimis prin Gmail a ajuns la destinatar, dar și dacă a fost citit de către acesta. Astăzi revin la subiect pentru a vă vorbi despre trei modalități prin care puteți obține o confirmare de primire și citire a email-urilor trimise din Outlook sau de pe orice alt client, inclusiv de pe Android, trimise prin Gmail sau un server de email personal (SMTP).

Bananatag

Încep cu Bananatag fiindcă e serviciul pe care îl folosesc de câteva luni bune. Fiindcă nu am nevoie de confirmare de citire pentru fiecare email pe care îl trimit, contul gratuit oferit de acesta, în cadrul căruia beneficiez de 5 confirmări de citire zilnice, îmi este mai mult decât suficient.

În momentul în care mesajul a fost deschis de către destinatar, serviciul îmi trimite un email de notificare. Astfel știu ora, inclusiv minutul și secunda la care email-ul a fost deschis și citit.

confirmare primire & citire email

Spre diferență de alte servicii pe care le-am încercat înainte de Bananatag, email-ul ajunge la destinatar curat, fără nicio reclamă sau imagine dubioasă adăugată.

Cum funcționează

În primul rând, pentru a beneficia de serviciul de confirmare a primirii și citirii email-urilor va trebui să vă creați un cont completând acest formular.

După crearea și confirmarea contului veți putea opta, în funcție de preferințe și de ceea ce folosiți, pentru extensia pentru Google Chrome care vă va permite să urmăriți mesajele trimise prin Gmail, pentru add-on-ul pentru Outlook sau pentru configurarea Send Direct pentru conturile de email de companie sau pe servere proprii SMTP.

Eu am optat pentru folosirea extensiei pentru Google Chrome. Astfel, la redactarea unui email nou, dacă doresc o confirmare de primire pentru acel email las bifată caseta „Track Email„.

email trimis cu confirmare de primire

Destinatarul va primi mesajul conținând doar textul expediat de mine, fără alte imagini sau link-uri incorporate.

email cu confirmare primit

Chiar dacă nu este vizibil, vă asigur că nu e vorba de magie, tag-ul de urmărire a email-ului se află în codul sursă al mesajului, iar acesta poate fi văzut în orice moment de către destinatar dacă se face o verificare a codului sursă.

Cât despre confirmare, aceasta va ajunge sub forma unui email în momentul în care destinatarul a deschis și citit respectivul email.

În fine, după cum am spus și mai sus, dacă necesitați o confirmare de citire a mesajelor trimise prin email, cu ar fi mesajele în care expediați documente importante, reclamații sau comunicate, puteți apela cu încredere la Bananatag. Ceea ce trebuie să știți e că serviciul vă permite să trimiteți gratuit doar 5 astfel de mesaje zilnic, așadar, dacă aveți nevoie de mai multe, puteți trece la pachetele Pro (5$ – 100 de email-uri/zi), Teams (200 de email-uri/zi/utilizator) sau Internal Comms (negociabil).

ContactMonkey și Sidekick

Chiar dacă personal nu le-am folosit, am clienți care fac uz de ele zilnic pentru a monitoriza email-urile importante, ba mai mult, doi dintre ei le-au folosit inclusiv pentru a determina cel mai bun interval orar de trimitere a newsletterelor.

Ambele servicii dispun de pachete gratuite —ContactMonkey permite trimiterea gratuită a 100 de email-uri cu confirmare de primire într-o lună, iar Sidekick a 200 pentru aceeași perioadă— și de add-on-uri pentru Outlook.

13 Comentarii

 1. Un articol destul de interesant. Felicitari in general pentru blogul tau si pentru articolele interesante pe care le impartasesti cu noi, faci o treaba minunata!

 2. Dacă aveți timp și chef, printre articolele deja programate, poate ne vorbiți și de clientul de mail de mai sus (dacă merită sau nu folosit, setări recomandate etc.) – Mailbird.

 3. Cum ar trebui sa arate un email care sa fie cu adevarat ok atunci cand trimiti ceva mai multe email uri ?
  E vorba de oferte de marketing cumparare si vanzare…

  1. Întrebarea aceasta trebuie sa i-o adresezi unui expert. Eu trimit doar facturi și rapoarte. :)

  1. Eu, unul, nu știam de existența acestei posibilități și ici nu e de mirare având în vedere că nu folosesc respectivul client, dar îți mulțumesc pentru informație!

 4. Buna, am trimis un email unui client cu 2 atasamente si amm primit confirmarea de citire a acestuia. Acesta nu recunoaste primirea e-mailului ,desi am confirmarea de citire. L-am dat in judecata si instanta imi zice sa demonstrez continutul atasamentelor: sunt 2 pagini PDF.Instanta a confirmat citirea e-mailului!….dar,cum pot demonstra continutul atasamentului?

  1. Buna Maria.
   Nu am idee despre cum sa faci asta dar vin cu o sugestie.
   Daca nu cumva ai eliminat lista mesajelor trimise acolo poti demonstra ora/data/continutul mesajelor trimise, inclusiv tipul atasementelor, avand la dispozitie si optiunea de descarcare.
   In cazul in care utilizezi un alt serviciu email decat cele conventionale gen Yahoo,Gmail,Hotmail etc… avand o solutie personalizata trebuie sa contactezi suportul tehnic cu aceasta solicitare, valabil si in celelalte cazuri.

 5. Buna,le-am solicitat ajutorul celor care ne gazduiesc adresele de email.A trecut 1 an de la trimiterea mailului si nu mai au :log-urile”.singurul loc de stocare este calculatorul de pe care a fost trimis.

  1. La chestia asta nu te ajută avocatul? Nu mă pricep la chestiuni de genul, dar presupun că ar trebui să fie suficient un screencast în care să se vadă data și ora mesajului, precum și conținutul.

 6. Cristian ,

  Din punct de vedere GDPR – este legal sa fie folosit un ” trojan ” care trimite informatii cu caracter personal catre EXPEDITOR ? Practic eu ca destinatar nu am acceptat sa transmit asemenea informatii nimanui – este fix problema mea daca deschid mailuri , cand le deschid si ce fac mai departe . Consider ca acest „tojan” care transmite informatii cu caracter personal se califica in zona GDPR . Sunt foarte curios ce parere aveti despre asta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.