Lista „must-carry” și „weekend” la „Busines Club”

E fain să ieși la TV, să te dai mare expert în ce vrei tu și să folosești anglicisme pentru a demonstra tuturor cât de cult ești, dar te-ar crede lumea și mai cult dacă te-ar ține vocabularul suficient încât să nu ai nevoie de anglicisme, și nici să nu te umpli de cacat printre dinți atunci când te „exprimezi” în limba ta maternă.

https://www.youtube.com/watch?v=edr2fTmyGSs

Nemții, francezii, italienii, spaniolii, ungurii și rușii, pentru a da câteva exemple, n-au nici o problemă în a se exprima în limba lor și inclusiv companiile, atunci când își fac publicitate la TV sau radio în alte țări, își pronunță numele adaptat în limba țării în care se promovează. Iată câteva exemple de la Carrefour, dar ar mai fi și de la alții.

Carrefour Spania

Carrefour Franța

Carrefour Italia

Carrefour România

Ia spuneți-mi, care dintre vocile din anunțuri pronunță cel mai corect „Carrefour”? Așa-i că cea din anunțul de la noi? Evident, că doar pe noi ne poate interesa să învățăm limba engleză înainte de limba română Nouă ne este rușine când stâlcim cuvinte în engleză, dar Obama nici acum nu roșește când stâlcește limba franceză, și nici Sárközy nu o făcea când făcea la fel cu engleza. De Angela Merkel nici nu mai spun, că o doare fix în… fără un sfert… E eroina mea!

Culții de la Digi 24, că ei m-au provocat, cu al lor breaking news despre actualizarea listei must-carry înainte de a începe Business Club…

6 Comentarii

  1. si tu mi-ai distrus cititul cand am vazut ca ai scris „erina”, nu ca ar fi ceva, dar cand citeste suna cam aiurea! 😛

  2. felicitari ! un subiect interesant, stii si tu la fel de bine cum pronunta spaniolii cuvintele englezesti , la fel cum se scrie, din pacate suntem un popor de milogi care le facem pe plac strainilor poate poate primim ceva in schimb.

  3. Am şi eu vă rog foarte frumos o micuţucă întrebare, deci dacă am un handicap mental mai trebe să sper că o să scap ? Pentru că să vă spui, că problema mea este că entitatea cerebrală este atrofiată pînă la nivelul celuia de găină, şi astfel că dacă am aşa un handicap demental, mă ghindesc că nu mai trebuieşte să mai plătesc vreo oareşice taxe, aşa dupe cum au auzit că so introdus o nouă taxă care se numeşte TPP, sau Taxa Pe Prostie, şi pentru ca io sînt deci aşa cum vi-am prezentat, păi iau faliment curat aşa demult aş avea de plătit. Şi spun aiestea deoarece văd o droaie de prezentatori descreieraţi (de ăia chiar n’are deloc creere în bostanul lor de căpăţînă de cap) care se tăt perindă pe la televiziuni şi care se foloseşte de bietele capete înapoiate şi ca să-i sparie cu debitaţiuniloe lor verbalistice. Amu io de exemplu pînă şi pe trotuare merg cu înfricoşare, că pe trecerea de petoni deja nice nu mai poate fi vorba că estem toate şansele să mori călcat de tot felu de maşini conduse de debilii mintali… Vă rog foarte frumos o micuţă întrebare, dacă îmi puteţi zice dacă am un handicap mental mai am scăpare? că să vă spui, problema mea cu entitatea cerebrală…

    1. Îmi pare rău că trebuie să-ți spun asta, dar, irefutabil, ești incurabil. Vei fi eutanasiat la negru. 🙂

  4. Milogeala aceea de care scria mai-sus sebi e din mosi-stramosi adanc inradacinata in noi,in fiecare din noi.Sa recunoastem ca o data,macar,in viata fiecaruia dintre noi am plecat capul ca sabia sa nu ni-l taie si totodata intiindeam mana spre milostenie !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.