Ce este WebView – Android System WebView?

Nu scriam despre WebView dacă nu vedeam ceața din Google Play, ceață care pe mulți nu-i lasă să vadă copacii pe care oricum nu-i vor vedea din cauza pădurii. Fără câteva exemple, „viața e pustiu”, așadar, să purcedem:

webview jmekere

Lui Rareș, WebView îi face „unele chestii să arate mai jmekere”. Au, presupun, șapca întoarsă în cap, pantalonii căzuți, lanțuri de haur la gât, în fine, „jmekerii”.

Nu știe nici Dan, nu știe nici Nimeni:

nimeni nu știe

Nimeni, întâmplător sau neîntâmplător, habar n-are ce face aplicația dar știe clar un lucru: „Google mai are de lucrat”! Și nu, Nimeni nu e singurul, mai sunt și alții care nu știu:

nici altii nu stiu

După cum spuneam, e ceață. WebView nu e FlashPlayer, nu face nici telefonul mai „jmeker”, nu te spionează „knd faci duș” și nici când nu faci! Conform descrierii oficiale pe care nu a citit-o nimeni:

Android WebView este o componentă de sistem cu tehnologie Chrome, care permite aplicațiilor Android să afișeze conținut web. Această componentă este preinstalată pe dispozitiv și trebuie actualizată pentru a vă asigura că beneficiați de cele mai recente actualizări de securitate și de remedierea unor erori.

Adaptat la muritorul de rând, foarte pe scurt și la obiect:

WebView este o aplicație de accesat pagini de internet – web, care permite altor aplicații, cum ar fi Facebook, YouTube, Feedly, șamd, să acceseze și afișeze pagini Web.

De exemplu, dacă navigați pe Facebook din aplicația oficială iar cineva vă trimite un link, când atingeți respectivul link se pot întâmpla două chestii:

 • link-ul se deschide, datorită WebView, tot în aplicația Facebook.
 • link-ul se deschide în alt Internet Browser (Google Chrome, Firefox, Opera, șamd) dacă WebView nu este disponibil sau dezvoltatorii Facebook au decis să nu folosească WebView.

Mai simplu de atât chiar nu știu cum să explic, dar sunt convins că nici nu este nevoie.

11 Comentarii

 1. Nenea ala cu Galaxy S6 e tare rau „Super aplicatie,merge zuperr,pacat ca nu stiu ce face” =)))) Cum sa lauzi ceva ce nu sti bine ce e si la ce te ajuta? :))

  1. la mișto ma a zis omul… și până la urmă ce mare cacat face aplicația asta inafara va îți consumă resurse inutil? un link trimis de cineva pe Facebook se deschide oricum dacă apeși pe el… numai ca se deschide în browser nu în web view

  2. ma caca un pic rasul da si plansul cand vad oameni ignoranti ce au zeci de aplicatii care nu stiu ce fac in telefon(sau calculator) apoi tot ei se plang ca au mailul plin de spam sau ca un virus le-a criptat pozele si documentele.

   ps. mersi Cristian ca ai spus simplu si concis ce face webview asta, ma pregateam sa-l dezinstalez, desi poate chiar o sa-l dezinstalez, nu sunt fanul notificarilor.

 2. La mine începe să piuie telefonul destul de enervant și când dau oprire forțată android system webview, se oprește. Piuitul. Aveți idee de ce piuie? Antivirusul spune că e totul ok.

  1. Singura diferenta e ca paginile web nu se vor deschide intern, in cadrul aceleiasi aplicatii, ci extern, in browser.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.