Etcher, pentru USB-uri bootabile funcționale

Am aflat de Etcher în ianuarie, când încercam să fac un stick bootabil cu Antergos iar Universal USB Installer refuza să-mi fie de ajutor. Tot de atunci am început să îl prefer înainte oricărei alte soluții de creare a mediilor de instalare și testare (Live CD) a distribuțiilor Linux.

Balena Etcher - Utilitar pentru creare de USB-uri bootabile

Spre diferență de Universal USB Installer este multiplatformă, deci indiferent de sistemul de operare folosit în acel moment, Linux, Windows ori macOS, apelez la același instrument și rezolv problema cu doar câteva click-uri.

Cu Etcher pot fi create stick-uri USB și carduri de memorie bootabile ale distribuțiilor Linux folosind fișiere img, iso, zip, bz2, dmg, dsk, etch, gz, hddimg, raw și xz, iar acesta se va ocupa de tot ce este nevoie pentru a extrage imaginea înainte de a o copia.

Dezarhivare *.zip în care se află imaginea ISO a RaspiOS

Pe lângă faptul că nici acum, în versiunea stabilă lansată în urmă cu aproape două săptămâni, nu avertizează utilizatorul că va șterge datele de pe stick-ul sau cardul de memorie utilizat pentru a crea mediul de testare sau instalare, nu i-am găsit alt cusur. Este simplu, intuitiv, stabil și rapid, cam toto ce i s-ar mai putea cere unui utilitar de acest gen.

5 Comentarii

  1. Nu sunt un mare „instalator”/tester de SO, folosesc de câțiva ani Rufus, înainte foloseam tool-ul Microsoft și mai înainte il făceam din cmd.

    E peste Rufus? Ca interfață cu siguranță… Dar în rest?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.