Extensia de la Google pentru Chrome care asigură o viteză mai bună de navigare de pe conexiuni lente

Pe lângă rolul declarat, acela de a reduce consumul de date pe durata navigării pe Internet, extensia Economizor de date îmbunătățește considerabil viteza de navigare pe orice tip de conexiune, comprimând site-urile Web înainte de a le afișa, folosind în acest scop un proxy Google de compresie a datelor.

economizor de date pentru google chrome

Având extensia Economizor de date instalată și activată în browserul Google Chrome, toate site-urile accesate folosind acest navigator vor trece mai întâi prin serverele Google care le vor comprima înainte de a vi le servi, reducând astfel cantitatea de date ce va fi descărcată.

Pe lângă avantajele evidente pe care această extensie le oferă în cazul conexiunilor lente sau a celor efectuate prin tethering, cum ar fi cele publice, din aeroporturi sau cafenele, ori celor efectuate prin conexiunea mobilă, în cele câteva ore în care am păstrat-o activată am observat diferențe mari în viteza de încărcare a site-urilor pe care le accesez frecvent.

Singurul efect neplăcut al comprimării datelor pe care l-am remarcat e slaba calitate a imaginilor afișate în browser. Nu e diferență mare, dar se simte… De fapt știți ce? Instalați extensia și accesați 500px, flickr sau un site asemănător și veți înțelege despre ce diferențe e vorba mult mai bine decât aș putea eu să vă descriu vreodată.

În fine, Economizor de date e una dintre extensiile ce merită păstrate în Google Chrome, pentru a o activa la nevoie, atunci când conexiunea la Internet nu e una dintre cele mai rapide.

3 Comentarii

    1. Cel care îți oferă cele mai bune rezultate. Eu folosesc Google, dar asta nu înseamnă că ți-l și recomand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.