Trei extensii Google Chrome pentru particularizarea paginii de start și a noilor tab-uri deschise

După cum spune și titlul, am să vă vorbesc despre trei extensii pentru Google Chrome care permit particularizarea paginii de start și noile tab-uri (file) ale acestuia.

Momentum

Încep cu Momentum deoarece este în opinia mea cea mai utilă dintre toate, iar asta deoarece include câteva funcții care pentru mine sunt foarte utile. În primul rând, în colțul stâng superior, avem „Links”, care, după cum și numele-i o indică, ascunde un panou cu link-urile spre site-urile pe care le-am adăugat și la care dorim să avem acces rapid fără a utiliza în acest scop bookmark-urile. Lângă acesta se află și o casetă de căutare din care putem trimite interogări spre motorul de căutare Google. În partea dreaptă în schimb, Momentum afișează prognoza meteo oferită de Yahoo! Weather pentru localitatea în care ne aflăm, sau, dacă aceasta nu se află în baza de date a serviciului, prognoza pentru cea mai apropiată localitate.

momentum extensie google chrome

În centru, Momentum afișează ora, un salut particularizat, un formular care ne permite să introducem activități în Task List, iar sub acesta un citat motivațional. În colțul din partea inferioară stângă avem butonul care ne va duce la panoul de setări al extensiei, iar în dreapta lista cu activitățile programate așa cum am menționat mai devreme.

Pe fundal, Momentum va afișa în fiecare zi o fotografie nouă, de regulă un peisaj, oferind detalii despre locația în care a fost făcută în imediata apropiere a butonului de acces la panoul de setări.

Embark

Spre diferență de celelalte două prezentate, Embark descarcă în momentul instalării toate fotografiile pe care le va afișa în pagina de start și în filele noi, iar panoul de setări, în care putem opta pentru afișarea sau ascunderea orei, a datei, creșterea sau atenuarea transparenței textului și a bordurii, poate fi accesat din panoul de extensii al Google Chrome.

embark extensie google chrome

Dacă ar fi să aleg între cele trei extensii în funcție de fotografiile afișate pe fundalul paginii de start și al filelor noi, aș opta pentru Embark, peisajele care vin la pachet cu ea sunt uimitoare și, dacă o veți instala, vă veți convinge că nu exagerez când spun asta.

Exposure

Extensia cu care închei articolul este Exposure, o extensie a comunității cu același nume. Cum era de așteptat, aceasta afișează la fiecare deschidere a Google Chrome, sau a unei noi file în acesta, o fotografie făcută de un membru al comunității, dar nu neapărat un peisaj ori una reușită.

exposure extensie google chrome

Extensia nu dispune de setări și nici nu îndeplinește altă funcție decât cea de afișare a unui fundal nou la fiecare accesare. Link-ul sign up din colțul drept superior vă va duce spre pagina de logare în comunitatea Exposure, în timp ce link-ul din coltul opus vă va permite să afișați altă imagine.

În fine, vă reamintesc faptul că fiecare dintre aceste extensii reprezintă un moft și instalarea lor implică, bineînțeles, o creștere a consumului de resurse a browserului Google Chrome, un consum și așa destul de elevat și greu de suportat pentru sistemele mai vechi.

4 Comentarii

    1. Embark e cea mai rapidă, că nu descarcă fotografiile de pe Internet. La mine se deschide la fel de rapid cu ea. O fi de la SSD…

  1. Toate extensiile astea mi se pare hidoase si inutile.. eu recomand Opera daca vreti un „new page” misto. Si Opera e tot un Chrome acolo unde conteaza.

    1. Zilele trecute era cineva pe aici, tot la un articol despre Chrome, care recomanda Firefox… Fac pariu că dacă scriu de Firefox sau Opera or să apară comentarii despre Chrome, Maxthon sau orice altceva. 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.