Cum se face un screenshot (o captură de ecran) a ferestrei unui program, în Windows

Continuăm seria de articole pentru începători cu un nou articol în care vom vedea cum se face un screenshot (o captură de ecran) a ferestrei unui program sau a întregului ecran, în Windows, folosind instrumentul Snipping Tool, introdus în sistemele de operare create de Microsoft, începând cu versiunea Vista.

snipping

Pentru a realiza un screenshot în sistemele de operare Windows, fie apăsăm tasta Print Screen și lipim apoi screenshot-ul într-un document nou creat în Paint, fie apelăm la instrumentul special conceput pentru astfel de acțiuni, respectiv Snipping Tool.

Pentru a localiza rapid Snipping Tool, în caseta de căutare a meniului Start introducem numele acestuia, apoi facem click pe singurul rezultat afișat, așa cum poate fi observat și în prima imagine din articol.

Când Snipping Tool se va deschide, apăsăm butonul New:

snipping tool new

În continuare, selectăm cu mausul porțiunea de ecran căreia dorim să-i realizăm o captură de ecran (screenshot):

screenshot cu snipping tool

După selectarea ariei dorite eliberăm butonul mouse-ului. Se va deschide în mod automat editorul propriu al instrumentului, cu care vom putea realiza modificări asupra screenshot-ului realizat (adăuga adnotări asupra acestuia, evidenția sau semnaliza elemente surprinse, șamd.).

editare screenshot

După realizarea modificărilor dorite, putem salva screeshot-ul în computer pentru a-l trimite persoanei pe care dorim să o ajutăm sau, din contră, de la care așteptăm ajutorul în scopul remedierii anumitor probleme sau clarificării aspectelor privind funcționalitățile aplicației sau caracteristicilor sistemului de operare surprinse în captura de ecran.


Dacă aceste sfaturi v-au fost utile și vreți să cunoașteți altele asemănătoare, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“ dând click aici. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

2 Comentarii

 1. am varsta de 63ani,si nu am de la cine sa invat a face un cont,pentru a nu fi respins,si la cati am dat leptopul,nici ei nu au reusit sa ma ajute,ce este de facut.Ma numesc Kocsis Egon Francisc,masculin nascut 11.02.1954,domiciliat oras Nadlac,1Decembrie nr.43A.am leptop DELL E5400,e mai vechi dar invat si vad multe,am inceput sa invat la scoala nu am stiut istoria Romaniei acum o visez noaptea,e ceva ce iti ocupa timpul,cat mai duce firul vieti,…

  1. Sincere salutari.
   Omul cat traieste, invata!
   Care anume este doleanta/cererea dvs. de a face un cont?
   Postarea nu este atat de concisa, fiind nevoie de detalii suplimentare cat mai de acuratete asupra a ceea ce doriti a face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.