Facebook Home, noua modalitate de a-ți umple ecranul smartphone-ului de Spam

Poate greșesc atunci când spun că Facebook Home, interfața Android anunțată de Mark Zuckerberg în urmă cu câteva ore, nu este nimic altceva decât o modalitate de a plasa anunțuri fix acolo unde nici Google nu a îndrăznit să le pună. În mod „logic și indubitabil”, Mark nu vrea nimic altceva decât o integrare perfectă a rețelei de socializare ce găzduiește la momentul actual un miliard de utilizatori. Un instrument care să-ți ușureze modul în care afli noutățile importante, cum ar fi, invitațiile la FarmCaca, fotografiile cu copchii opăriți la poponeață și/sau conectați cu mai multe furtunașe decât însuși RoboCop.

Facebook Home

Unii au avut inclusiv orgasme la aflarea minunatei vești și au prezentat launcher-ul ca fiind ceva revoluționar, ceva fără de care am trăit greu până acum și, inclusiv, au dat de înțeles că Facebook trebuie să meargă mai departe, sa ofere tot în același loc, posibilitatea de a cumpăra chestii, de a căuta lucruri, de a face ghiveci.

Cei de la The Verge l-au întrebat pe Zuckerberg cum intenționează să facă profit de pe urma Facebook Home și acesta, fără rețineri, pe lângă faptul că le-a confirmat că în viitorul apropiat vor apărea anunțuri în aceasta, le-a dat de înțeles și că launcher-ul nu va include o funcție de dezactivare a publicității.

Amazon face același lucru cu Kindle Fire, e drept, dar să nu uităm că oferă și posibilitatea eschivării anunțurilor prin achiziționarea unui model mai scump; eu, presupunând că aș găsi util Facebook Home, la fel ca mulți dintre voi, aș fi dispus să plătesc câțiva euroi pentru a mă scuti de anunțuri.

Ceea ce mă deranjează cel mai mult nu e interfața Facebook Home ci ideea de a plasa anunțuri pe Home Screen-ul dispozitivelor cu Android. Cei de la Google, mai devreme sau mai târziu, convinși fiind că tot ce face Zuckerberg este minunat, vor face același lucru cu Google+ și să vezi atunci Spam…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.