Cum să-ți faci un suport de telefon dintr-o cutie de Pringles

Am moștenit de la cumnatu’ un Galaxy mini 2 (GT-S6500D) cu ecranul spart, deci imposibil de folosit în scopuri —și prin metodele— convenționale. De aruncat nu voiam să-l arunc, ar fi fost, după cum spunea bunicul, păcat de munca oamenilor care s-au chinuit să-l fabrice, așa că l-am transformat în ceva util: o cameră IP de securitate.

DSC_0250

Dar pentru a putea fi folosit în acest scop, aveam nevoie de un suport care să-l țină în poziția perfectă pentru a detecta intrușii și a începe să încarce pe Dropbox imagini cu ei. Deoarece nu aveam nici un suport bun pentru așa ceva, am decupat unul dintr-o cutie de Pringles.

Sunt convins că o mână de fotografii ar fi fost suficiente pentru a înțelege ce aveți de făcut, dar pentru cei care n-ați mai secționat niciun obiect cilindric, voi descrie o metodă simplă.

Suport pentru telefon din cutie de chipsuri

Pentru confecționarea unui suport similar veți avea nevoie de o cutie de chipsuri, scotch, un cutter, o foarfecă și o fâșie de 4-5 cm decupată dintr-o coală A4, pe lungimea acesteia.

fasie de hartie și cutie

Pentru a secționa cutia drept, înfășurați pe aceasta, cât mai strâns, fâșia de hârtie, apoi lipiți-o cu banda scotch astfel încât să formeze un colier, cu latura originală apropiată de bază.

infasurare fasie de hartie la baza cutiei

Deplasați colierul de hârtie spre mijlocul cutiei până când distanța dintre acesta și baza cutiei are mărimea dorită pentru confecționarea suportului, apoi fixați-i cealaltă latură cu scotch.

fixare banda

Trasați cu marker-ul, ghidați de colierul de hârtie, de jur împrejurul cutiei, linia tăieturii, apoi trageți colierul spre interiorul cutiei.

cutia marcata

Tăiați cutia cu ajutorul unui cutter la 2-3 cm distanță de linia marcată.

cutie taiata

Cu o foarfecă mică, foarte bine ascuțită, efectuați tăietura finală pe centrul liniei trasate.

sectiunea cutiei ce va fi folosita

Rezolvată problema secționării, de care observ că se izbesc cei mai mulți când vine vorba de tăierea obiectelor cilindrice, de aici înainte vă descurcați și singuri. În funcție de înclinația pe care o va avea telefonul în suport veți face decupările finale. Trebuie doar să aveți grijă ca fantele să aibă aceeași înclinație, iar acestea să nu fie cu mult mai largi decât dispozitivul.

Eu nu l-am mai vopsit, că n-are rost să fac asta având în vedere că nu va fi la vedere și nici nu îl voi duce la vreo expoziție, altfel i-aș fi dat un strat de vopsea acrilică. Dacă nu vă place, sau dacă vă doriți un suport universal, mai bine îl cumpărați pe cel de care v-am vorbit aici.

10 Comentarii

 1. Buna ideea, am si eu prin casa un Samsung mai vechi cu ecranul spart si fara nici o utilitate. Ma gandesc ca sa-i mai dau putina viata si sa-l transform intr-o camera de supraveghere. Ca si o completare la suportul facut de tine, ma gandesc ca s-ar putea face mai multe decupaturi in asa fel incat telefonul sa poata fi pus in mai multe pozitii. Adica una in care sa stea drept, alta in care sa fie inclinat inspre spate in varianta in care ar fi pozitionat mai aproape de sol si una in care sa fie inclinat spre fata daca il punem undeva mai sus. Oricum astea sunt amanunte si variatii la ideea ta. Apropo, cum se prezinta „cutting-mat-ul” ?

  1. E excelent! Iar dacă tot m-ai întrebat, cei de la magazin au fost de zile mari. În weekend nu eram acasă, că ei l-ar fi trimis să-mi ajungă vineri sau sâmbătă, dar i-am rugat să fie livrat marți și așa au făcut.

 2. Cutting-mat-ul e profesional dar nu cred că tăietura hârtiei a fost făcută după el 🙂
  Când am văzut a doua fotografie cu hârtia tăiată pusă pe cutting-mat, am zis sigur Cristi a
  tăiat-o noaptea, cu mâna stângă şi cu ochii închişi :))
  Dar şi telefonul zici că a fost folosit pe post de ciocan sau suport de „şmirghel” la cum arată.
  În rest…inovativ, dar tot trebuie să stea „camera de supraveghere” pe lângă o priză altfel rămâne „cameră de veghe” sau pornit blitz-ul şi pe post de veioza cu touch 🙂

  1. 🙂 Nu, am tăiat-o intenționat alandala ca să se înțeleagă că importantă este doar partea cealaltă. În rest ai dreptate, telefonul e ca o cameră de supraveghere veritabilă: trebuie conectat la un router, la o priză, îi trebuie un card de memorie, etc.

 3. Cristi, cunoști vreo alternativă a app-urilor pentru Windows Phone? Eu mă ma joc cu MotionCam, care are doar posibilitatea să transmită e-mail cu snapshot în momentul detecției, bine, acceptă doar mil-uri de la Live sau Hotmail, ceea ce e bullshit, bullshit I tell you.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.