V-ați făcut rezervare la… Windows 10?

A mai rămas foarte puțin până când Windows 10 va «vedea lumina zilei». Eu, unul, abia-l aștept, Windows 10 fiind genul de Windows la care am sperat încă de pe vremea când se vorbea pentru prima dată de substitutul pentru Windows 7 și, după cum mulți dintre voi știți, pe desktop folosesc de aproape două săptămâni build-ul 10122 de care sunt foarte mulțumit, pe care l-am instalat în dual boot cu Windows 8.1, pe SSD-ul secundar.

Astăzi am avut nevoie de Windows 8.1 pentru a folosi un program de moment incompatibil cu Windows 10, așa că am făcut repornirea de rigoare. În momentul afișării desktop-ului, am observat în bara de notificare un „nou buton” Start, acesta:

rezervare windows 10

Inițial am crezut că e vorba, ca de obicei când se întâmplă chestii ciudate, de o eroare provocată de ceva update Windows, dar chiar și așa am dat click pe respectivul buton, că deh, «ce se poate întâmpla»?!? «S-a întâmplat» asta:

rezervare pentru Windows 10

Pe scurt, Microsoft oferă utilizatorilor de Windows 8 posibilitatea de a se înscrie pe lista celor interesați de a beneficia de upgrade-ul gratuit la Windows 10, garantându-le astfel că se vor număra printre primii care vor primit actualizarea.

În momentul în care Windows 10 va fi disponibil, aceștia vor primi o notificare și vor putea alege momentul efectuării instalării propriu-zise. În opinia mea, o nouă modalitate prin care Microsoft încearcă să se asigure că veștile bune vor ajunge la toți utilizatorii de Windows 8, inclusiv la cei dezinteresați subiect.

33 Comentarii

 1. Ma intreb daca odata instalat acest Windows 10 imi va mai merge tastatura,mousul si toate programele care erau pe Windows-ul anterior.Spun asta pentru ca stim cu totii ca cele enumerate de mine mai inainte sunt compatibile doar pana la Windows 8 sau 8.1 inclusiv.Nu vom avea probleme?

  1. Tastatura și moude-ul vor funționa sigur. În cazul programelor, eu folosesc în momentul de față, pe o versiune beta, doar programe pentru Windows 8 și 8.1 și n-am niciun fel de probleme cu el. Totuși, anumite programe care n-au mai fost actualizate de mult timp (am și eu unul de genul), dezvoltate special pentru Windows 7, Vista sau XP, e posibil să nu ruleze.

 2. am instalat si versiunea win 10 care o ai tu cristi si surpriza ….tastatura pauza doar mouse mergea

  1. Deconectezi, aștepți câteva secunde, reconectezi și ar trebui să funcționeze. Figuri de genul în făcea și mie până la instalarea driverelor chipset, culmea, cu o tastatură Scult de la Microsoft.

  1. În cazul acesta dai un restart. O altă posibilitate » Click Windows Exlorer » click drepta pe This PC » Manage » Device Manager » Keyboards » Scan for hardware changes (ultima iconiță, de la stânga la dreapta, din bară).

   Oricum, chestii de genul se întâmplă acum, în versiunile beta, dar vor fi rezolvate înainte de versiunea finală.

  2. Salut. Am cumpărat de curând o tableta cu win8.1 ( 25.06.2015) si nu am acea iconiță. am update-urile la zi. Ce trebuie sa fac?!

 3. salut Cristi am o intrebare: am cumparat un laptop nou era fara windows .. am pus windows 8.1 usb bootable pe el merge perfect dar la mine nu o aparut iconita aia .. oare trebe sa fie original windowsul sau are ceva de-a face? mersi daca mi-ai da un raspuns, o rezolvare, sa rezerv si eu windows 10:)

 4. Eu nu am primit notificarea desi am windows 8.1 achizitionat cu licenta din Romania, iar amicul meu, caruia i-am instalat windows 8.1 piratat, a primit acea notificare.

  1. Am avut o mica problema, care s-a rezolvat intre timp singura, in sensul ca daca intram in control panel la sectiunea Windows Update, se bloca fereastra fara sa o pot inchide. Azi si-a revenit si da, am toate update-urile, acestea instalandu-se automat.

 5. Iară disperații ăștia de la Microsoft se folosesc de backdoorurile din windows să îmi bage pe gât reclame
  Actualizările sunt complet dezactivate și tot degeaba

  Eu nu știu ce rost are să îți faci rezervare pe un windows prat

  1. La un moment dat ai instalat update-ul recomandat KB3035583, introdus de Microsoft în 24 martie 2015. Nu e vorba de un update apărut și instalat ieri sau alaltăieri, nu e vorba nici de forțe divine sau forțe ale imperiului. :)

 6. Păi na, dacă ar spune adevărul la descriere în loc să scrie întotdeaună că rezolvă niște probleme sau îmbunătățește performanța
  La zeci de actualizări deja nu mai pot ține pasul să o deschid în browser și să citesc exact ce face

 7. Salut am win 7 home premium cu licenta si nu mia aparut acea iconita , apare si pe win 7 home premium ?

 8. a aparut in sfarsit si euy am windows 7 cu licenta daca fac update la win 10 peste windows 7 apoi formatez tot si bag pe ”curat” windows 10 il pot activa cu licenta de win 7 ? asa auzisem pe niste blog-uri . ms

 9. Mie nu imi apare iconita respectiva si am windows 10 … ce pot sa fac ca sa imi apara?
  Actualizarile imi merg , iar cerintele sunt bune.

  1. Nu e panică, va sosi la un moment dat, iar dacă nu sosește nu e nicio problemă, tot ți-e garantat upgrade-ul gratuit la Windows 10.

 10. Salut, Cristi , Am o intrebare!! Eu am Windows 7 Service Pack1 si la iconita ”Get Windows 10” imi spune ca pc-ul meu este compatibil, e adevarat?

 11. Salut , Am o problema la update pt. Windows 10 pro , im’ apare o eroare numita „a aparut o eroare : cod 800B0100 ” im ziceti si mie ce trebuie sa fac ? Rulez pe Win 7 … .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.