DHL vs. FAN Courier, sau 2500 KM vs 5 KM

Comand două chestii, un smartphone și o „unealtă” de care aveam nevoie pentru a termina de construit veioza semi-inteligentă fără să mă complic cu șurubelnițe înroșite la flacără, pile de unghii, șamd (promit să revin cu detalii). Primul colet vine de la 2500 KM distanță, celălalt vine de la 5 KM. Care credeți că a sosit mai întâi?!?

Dremel 3000

În mod firesc, telefonul, iată dovada. O oră mai târziu, văzând că Dremel-ul nu mai apare, eu nerăbdător nevoie mare să-mi văd visul colorat împlinit, sun la eMag să-i întreb dacă e vreo problemă cu comanda.

Le spun că am primit SMS de confirmare de la ei, că mi-a scris cu drag și FAN Courier, care mi-a promis că mi-o aduce până la 17:00, dar nici urmă de Dremel. Se face liniște. Se fac verificări. Se mai verifică o dată, de două ori…

După verificările de rigoare, interlocutorul, din a cărui ton deduc că este evident deranjat de nesimțirea mea nemărginită, îmi „amintește” că sunt mari probleme din cauza vremii și sunt dați peste cap de ultima campanie de vânzări, că am fost informat că termenul de livrare e de 24-48 de ore, că e normal să întârzie coletul.

https://www.youtube.com/watch?v=LvJqrhZ7o-Q

Îi mulțumesc politicos și închid. E clar, cel care sunase înaintea mea a fost mai nerăbdător.

Coletul sosește, până la urmă, astăzi, dar prea târziu pentru ca unealta să mai fie necesară la desăvârșirea mărețului proiect. În lipsa ei, m-am descurcat cu șurubelnița și pila de unghii.

screenshot_389

Curierii de la noi sunt de toată jena, și o știu fiindcă probleme am avut cu aproape fiecare dintre ei în ultimele luni, și nu exclud ca vina să fie a prețurilor.

Totuși, dacă un colet provenind din Londra a fost livrat în mai puțin de 24 de ore pentru 60 de lei, oare cât ar fi corect să plătesc pentru a mă bucura de aceeași timpi de livrare pentru un colet aflat la o oră de mers pe jos?!

12 Comentarii

  1. Cu cei de la fan courier am avut și eu mari probleme, am plătit de 2 ori expedierea ptr același colet și ghici? Nu a ajuns niciodată. Cu ceilalți am lucrat mai bine dar fan courier e extrem de mizerabil.

  2. Nici mie nu imi place Fan Courier.De fiecare data au livrat coletul cu intarzieri sau dupa multe verificari si telefoane.Cred ca este cea mai neserioasa dintre toate firmele de livrare.Probabil fac reduceri la preturi marilor firme si de aici sunt si alesi pentru transport.

    1. Sâmbăta și duminica îmi concentrez atenția pe altceva. Mai am puțin și termin de adus la zi și pus la punct toate articolele de acolo. După ce termin, weekend-urile îi vor fi rezervate tot lui, însă doar pentru publicarea de articole noi.

    1. Mă rezum la exerciții și la a refuza să iau liftul când urc sau cobor, indiferent de bagaj. Cât despre comandă, dacă tot e gratis transportul, de ce aș face mișcare printre noxele din București?

  3. N-am avut niciodata probleme cu nicio firma majora de curierat de la noi din tara. La emag daca dau comanda de dimineata a doua zi ajunge, si-i in coltul hartii.
    Saptamana trecuta am stationat in Bucuresti, joi dimineata s-a facut ca aveam nevoie urgenta de doua memorii de laptop, le comand pe emag, ma asigura ca livreaza in aceeasi zi. Vineri dimineata nu ajunsesera. Le comand din nou pe cel, cu ridicare de la sediu pentru ca nu mai puteam risca, le ridic de la ei peste doua ore, imi fac treaba, plec din Bucuresti. Luni pe la pranz ma suna fan courier, suntem in fata casei, v-am adus memoriile, iesiti? Sa fiti voi sanatosi, spalati-va pe cap cu ele.

  4. Fan Courier ??? de toate jena… vai de capul lor dupa cateva comenzi intarziate m-am lamurit si eu de ei,dar experienta cea mai frumoasa a fost cand le-am refuzat coletele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.