Eu zic să dăm foc la tot, de la Fares până la ultima vacă!

Nu sunt genul care să creadă în conspirații, dar de o bună bucată de timp observ tendința de a distruge tot ce e românesc și funcționează în țara asta. Tocmai am aflat de pe Facebook că Fares, companie hunedoreană care produce 90% din ceaiurile pe care le beau, n-ar ține cont de anumite condiții igienice de procesare și depozitate. Refuz să cred așa ceva!

ceaiuri fares

Mama făcea mult ceai acasă, cu plante adunate de pe coclauri sau cumpărate din piață, eu n-aș putea nici dacă aș vrea, nici una, nici cealaltă. De când a venit căldura mi-am făcut un obicei din a bea ceai rece. Îmi prepar vreo 2-3 litri și-l păstrez la frigider. E metoda mea de a mă hidrata și face față căldurii.

Nu țin neapărat ca ceaiul pe care-l beau să fie „produs” de Fares, dar dacă le văd cutia la raft o cumpăr în detrimentul altor mărci din două mari motive:

 • e 100% natural
 • e produs în Hunedoara, la fel ca mine. Toată viața voi avea o slăbiciune pentru tot ce vine din această regiune

Nu exclud, e posibil ca vreun Dorel, Mitică sau Cristian să-și bată joc fiindcă pe nevastă-sa o doare capul, copilul nu ia bacalaureatul ori soțul vecinei s-a întors din delegație. Sau de ciudă că l-au prins furând cu sacul și-i în preaviz.

Pentru acești indispuși s-a inventat CCTV, din acest motiv mă bucur să aflu că s-au instalat camere de supraveghere pentru a-i identifica pe bipezii neinteresați să respecte regulile de igienă sau bun simț.

Orice e posibil. Am văzut până și eugenii umplute manual, știu și de mare lanț de magazine în care omul pleacă de la spălat toaleta la casa de marcat sau la pus fructe și pâine la raft, și de multe alte mizerii de genul acesta, aruncate și ținute sub preș din simplul motiv că vorbim de o multinațională respectată.

Se trage tare pe a convinge populația că tot ce e românesc este din start prost și/sau trebuie omorât, iar de la intenție la rezultat e doar un pas, că românul tipic e naiv și niciodată nu va contrasta o informație cu alta. Chiar nimic din țara asta să nu fie profitabil și de calitate?!?

Denisa, ai legătura!

10 Comentarii

 1. Ei da!Cornul si laptele a fost bagat cu un scop financiar,nicidecum nu s-au gandit dragii nostrii parlamentari la bietii minioni.Mafia carnii din import a dat piata peste cap, pt ca unii somnorosi care voteaza si dau legi pe bada rulanta in favoarea bzunarelor lor nu se mai satura de bani,multi penali isi fac hoteluri si restaurante de lux in locuri exotice,greu de ajuns pt un salariat corect,unu care sa nu fure(exceptii sunt dar rare).
  Asa ca!?Fa provizii la greu si nu uita sa iei in calcul si termenele de garantie data exista!

 2. Cand ma intorc in tara in concediu incerc sa cumpar doar produse Romanesti, cateva sunt bune calitativ insa majoritatea lasa de dorit la calitate, tind sa cred ca intereseaza doar profitul.In ceea ce priveste Fares am cumparat insa am constat ca are multe lipsuri, lipsa fir care sustine plicul,materialul plicului de proasta calitate astfel incat continutul ajunge in bautura, am cumparat si ceaiuri de import desi mai ieftine mult mai bune calitativ.Una peste alta ignorand lipsurile prefer produsele Romanesi ajutand sa ajungem si noi la o calitate mai buna.

 3. Din câte am studiat, totul a plecat de la un frustrat care a fost dat afară de la Fares. Articolul nu e nou iar dacă urmăriți linkurile surselor, veți ajunge pe Facebook de unde postarea respectivă a și dispărut. Se pare că povestea e de anul trecut, însă, tipic unei bune părți a presei românești, unora le place să scormonească în rahat, atunci când nu mai au subiecte.

 4. Salutare si eu sunt hunedorean,am lucrat 4-5 ani in Fares si crede-ma ca articolul respectiv reveleaza doar varful iceberg-ului.Evit pe cat pot marfa de afara,dar in cazul de fata sfatul meu ar fi :cumparati de la piata sau culegeti voi insiva.Bafta.

 5. Eu la un moment dat mă întrebam de ce a fost România băgată în Uniunea Europeană.
  Nu înțelegeam de ce ar băga cineva în uniune o țară săracă săracă, coruptă, care și-a distrus toată industria și toate lucrurile bune pe care le construise Ceaușescu.
  Mi se părea ciudat să fie doar pentru poziția geografică și pentru accesul la mare.
  Și Germania, Italia și Grecia au acces la mare deci nu era neapărat necesar.
  Un prieten mi-a zis că ar putea fi pentru piața imensă de desfacere pentru vestul Europei.
  Atunci mi-a picat fisa și în sfârșit mi s-a părut logic.
  O țară idioată care nu mai are industrie și nu-și produce nimic local e veșnic dependentă și clientă fidelă pentru alții.
  Evident că dacă mai sunt ceva producători locali buni, ai grijă să îi termini și pe ăia cu ajutorul corupției.
  Majoritatea nu cred în conspirații.
  Probabil de aia și funcționează așa de bine, nimeni nu-și pune întrebări.
  Dacă se întreabă 1-2, au grijă ceilalți să îi i-a în râs.
  Ei bine, eu nu cred în coincidențe.
  Nu cred că lucrurile se întâmplă în detrimentul românilor și în beneficiul străinilor întâmplător, că așa a vrut natura.

 6. ba ar trebui sa crezi mai acum un-doi ani o ancheta media a aratat imagini cu plante depozitate pe jos in ambalaje en gros rupte si sparte totul claie peste gramada Daca presa a mintit sa le fie rusine daca nu atunci chiar este o problema acolo Si mai usor cu conspiratiile Daca romania este sabotata prin atacul la fares atunci chiar nu avem ce discuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.