Firefox are o versiune „light” numită… Light, dar care nu e „light” deloc, ci din contră!

De câțiva ani, cei de la Mozilla ne tot promit un browser mai rapid, cu un consum ceva mai redus de resurse. Deocamdată, în ceea ce privește versiunea pentru Windows, sunt la partea cu îngrășatul.

În încercarea de a găsi o versiune light a Firefox, am încercat Light, fructul unui proiect independent care duminica viitoare împlinește un an de existență. Hm, promițător…

versiune light a firefox

Nu exclud ca în cazul versiunilor pentru Linux a Light altfel să stea lucrurile, însă după cum puteți aprecia în screenshot-ul superior, nu găsesc cuvântul pentru a descrie dezamăgirea avută de la cea pentru Windows. Este, de departe, cea mai proastă „optimizare” pe care am cunoscut-o vreodată.

Chiar dacă nu vă recomand să o faceți, în cazul în care curiozitatea vă determină să o instalați, am rugămintea să-mi spuneți cum se comportă la voi, poate e ceva în neregulă cu sistemul meu, poate nu-i place Windows 10 ori e în conflict cu altă aplicație instalată. Parcă nu-mi vine să cred că cineva își dedică timpul pentru a strica și mai tare Firefox-ul. De ce ar face cineva asta?

Pale Moon, de exemplu, vine cu ceva nou, cu valoare adăugată. Nu e alternativa perfectă la Chrome, nimeni n-a spus că ar fi, dar eu l-aș instala oricând într-un computer modest, genul a cărui memorie ram nu dă pe dinafară.

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.