Firefox e de toată jena…

Fiindcă tot am făcut o schimbare în ceea ce privește sistemul de operare pe care-l foloseam cel mai des, am zis că n-ar strica să revin, de dragul timpurilor faine petrecute împreună în trecut, și la Firefox. L-am instalat, configurat după chipul și asemănarea mea cum așa cum îmi place mie, apoi l-am setat pentru a se sincroniza online, sincronizare care să includă favorite, setări șamd, așa cum făceam și în Google Chrome. Toate astea le-am făcut sub OS X 10.9 Mavericks și le-am crezut uitate pentru totdeauna. Ce surpriză credeți că am avut atunci când, după ce am formatat și instalat OS X 10.8.5 în locul 10.9.1?

Sincronizare Firefox

Favoritele au fost sincronizate, nu zic nu, dar au venit fără iconițe și la pachet și folderele oferite de Mozilla. Setările ciciu. A trebuit să-i indic iar browserului că vreau să mă întrebe unde doresc să se salveze fișierele pe care le descarc, că nu vreau să trimit statistici spre Mozilla, că nu mă interesează seiful propriu și, evident, să instalez manual LastPass, singura extensie folosită.

Păi dacă după atâția ani de „Inovăm pentru dumneavoastră”, nici măcar o funcție atât de minoră precum sincronizarea nu funcționează corect, e clar că Firefox e un Browser cu viitor, dar cu viitor obscur. În plus, chiar dacă are un consum asemănător de resurse, pornește mai greu decât Chrome, n-are Flash Player și nici acum, la versiunea 26 nu-i capabil să-l găsească și instaleze pe cont propriu, căutările din bara de adrese se realizează cu chiu, cu vai, derularea lină funcționează atât de bine încât am dezactivat-o după primele 5 minute… Ce mai?!? Caca! Firefox caca!

6 Comentarii

  1. Si eu am avut o mica surpriza cu Firefox aseara.Rulam versiunea 26 si pentru ca am primit recent update la Google Chrome am zis sa vad daca nu cumva au ramas astia cu vulpea lor.Surpriza placuta a fost ca era un update (da mozila 27 de aseara :D).Mi-a taiat tot entuziazmul dupa restart….se misca….adica nu prea se misca….era groaznic…si ce mi-a venit in minte…sa dezinstalez tema pe care o foloseam (era o tema sub forma de addon GraphiteGlow Gray parca) si dupa un reset toate bune si frumoase,vulpea se misca iar cum trebuie.Acum ma gandesc daca era un utilizator mai nepriceput ce facea….reinstala browserul …pierdea tot ca na…fiind nepriceput nu prea cred ca stie sa isi faca backup la setari + bookmarkuri.

  2. Faza cu iconitele ca nu apar in bara de bookmark e bine stiuta de mine, cind am importat bookmark-urile din Chrome, si nici un bookmark nu aparea cu iconita corecta in Firefox. Am dat click pe fiecare link, si dupa aia s-or afisat corect, chiar daca nu chiar toate. Oricum n-am avut rabdare sa click-uiesc toate iconitele ! Si de aia am cam lasat-o mai moale cu Firefox, si acuma pe linga favoritul Chrome, a doua optiune este Opera. Si cam atit…

  3. Îl am și eu pe ambele sisteme de operare. Nu l-am mai utilizat de mai bine de 2 ani ca browser prioritar, dar merge mai fluent decât Chrome. Bineînțeles, n-are nimic în istoric, nici cache, nici vreun plugin.

    Eu am ales Chrome pentru că sincronizarea acestuia pare mult mai ok.

  4. Eu am trecut de la Firefox 26 la versiunea 27 acum 10 minute.Stiti cum merge?BRICI.Or fi fost ceva probleme la lansarea oficiala din 4 februarie dar se pare ca baietii cu vulpita lor s-au miscat repede si au remediat imediat problemele.Eu folosesc Firefox de 4 ani si nu l-as da pe vreun Chrome sau Internet Explorer 11 pentru nimic in lume.O sa avem o”surpriza grafica”la versiunea 28.Pana atunci…rabdare de chinez :))

  5. Pentru aceasta problema care persista si acum am renuntat definitiv la Firefox si am trecut la Chrome care vad ca „tine minte” foarte bine tot ce setezi pe browser.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.