Cum se folosește WhatsApp de pe computer, prin WhatsApp Web (disponibil doar în Google Chrome)

WhatsApp a anunțat ieri WhatsApp Web, prima soluție oficială care permite utilizarea serviciului de mesagerie de pe un computer, facilitând astfel conversațiile atunci când ne aflăm în fața unuia. Dar veștile nu sunt tocmai bune, de fapt, nu sunt deloc bune pentru cei care sperau să folosească WhatsApp doar de pe computer, aceștia fiind în continuare nevoiți să apeleze la soluția prezentată în 2013, încă funcțională. Dar haideți să vedem despre ce este vorba…

WhatsApp Web

Pentru a putea utiliza WhatsApp de pe computer prin WhatsApp Web, în primul rând v-a trebui să dispuneți de cea mai recentă versiune a aplicației pentru Android instalată și activată în smartphone, iar în al doilea rând, aceasta trebuie să funcționeze în paralel. Prin urmare, nu veți putea utiliza WhatsApp de pe computer dacă aplicația nu rulează în acel moment pe un smartphone conectat la Internet prin conexiunea de date mobile sau printr-o rețea wireless.

Dacă se îndeplinesc aceste condiții, indiferent de sistemul de operare al computerului, accesați din Google Chrome versiunea Web a WhatsApp pe web.whatsapp.com. La accesare, pagina va afișa un cod QR ce va trebui scanat folosind scanerul disponibil în aplicația nativă instalată în smartphone.

whatsapp web cod

Deschideți așadar WhatsApp în smartphone și, în meniul acesteia, apăsați pe WhatsApp Web.

WhatsApp Web meniu WhatsApp Android

Se va deschide un scaner QR. Poziționați camera foto a smartphone-ului în dreptul codului QR afișat în browser și așteptați ca versiunea Web a WhatsApp să fie încărcată. Veți vedea că interfața aceasteia este practic identică cu cea a aplicației instalată în smartphone, drept care nu veți avea nevoie de alte indicații pentru a începe să o folosiți.

whatsapp web functionand

În momentul în care smartphone-ul este deconectat de la Internet, în WhatsApp Web apare o notificare ce vă avertizează de acest lucru. Veți putea scrie în continuare mesaje, dar acestea vor fi trimise doar dacă înainte de a închide tab-ul veți reconecta smartphone-ul la Internet.

whatsapp web smartphone deconectat

În plus, dacă obișnuiți să eliminați periodic fișierele temporare ale browserului cu CCleaner sau orice altă aplicație asemănătoare, pentru a putea folosi WhatsApp Web va trebui să solicitați deconectarea de pe computer (Meniu » WhatsApp Web » Log out from all computers).

deconectare de pe computere

În ceea ce privește disponibilitatea, WhatsApp Web va putea fi accesat doar dacă se dispune de un smartphone cu Symbian, Windows Phone, Android sau Blackberry.

Părerea mea e că s-au ostenit degeaba, că puteau face același lucru într-un milion de feluri, dar au optat pentru cea mai proastă variantă! Era atât de complicată implementarea unei metode de autentificare folosind contul Google? Cei de Feedly, primul exemplu care îmi vine în minte, au demonstrat că nu.

Fiindcă tot vorbim de aceeași companie, ar mai fi existat și varianta utilizării contului Facebook, iar cei care doreau să folosească WhatsApp de pe un computer ar fi trebuit doar să-și confirme în acesta numărul de telefon, ceea ce nu cred că ar fi deranjat pe nimeni.

14 Comentarii

  1. Buna,
    ciudata aplicatia..dupa update am versiunea 2.11.498 pe win 7 ultimate si totusi nu doreste sa functioneze…am mai obs aceleasi comentatii si pe situri in engleza…cine stie

  2. buna ziua, eu am o alta problema…deschid https://web.whatsapp.com/, si scanez cu telefonul codul qr din aplicatia whatsapp….si scaneaza, scaneaza, scaneaza pana cand pe site ul web imi apare reincarcare cod qr, iar telefonul zici ca nu a scanat nici un cod pur si simplu…

  3. Daca cineva imi trimete o poza pe skaip sau watapp cu codul dupa QR watapp wep eu il pot scana si instala in tel meu ? Distanta nu ne da voie sa scanam codulQR avand 2 tel unul linga celalalt

    1. Este normal, si programele specifice cat si aplicatia mama ca sa zic asa, cea oficiala sunt limitate si in stransa legatura cu telefonul fiind necesar sa ramai logat si pe telefon, conditionat implicit si de accesul la internet.
      Este normal dupa un anume timp de inactivitate ori o dezactivare temporara a retelei wireless a telefonului sa fie cerut acest lucru din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.