Folosiți distrugătoare de documente acasă?!? Ar trebui…

Dacă pe alții îi îngrijorează cookie-urile ce pot păstra un jurnal al site-urilor accesate, singura mea grijă sunt facturile și chitanțele, pe care sunt trecute întotdeauna, de la adresă la CNP și numărul și seria seria cărții de identitate. Deoarece nu mă simt în siguranță să arunc o astfel de hârtie la tomberon, mi-am făcut un obicei din a decupa, în prealabil, toate informațiile de pe acestea pe care le consider mult prea personale pentru a ajunge pe mâna necunoscuților.

distrugator de documente

Un distrugător de documente se afla în „wishlist-ul” meu de cel puțin doi ani, dar nu m-a lăsat inima să dau sute de lei pe așa ceva, găsind întotdeauna când făceam cumpărături ceva de care aveam mai mare nevoie. Asta până ieri, când am intrat în Lidl…

Cel din fotografia de mai jos, pe care ar trebui să-l mai găsiți în magazinele brandului pe care tocmai l-am menționat, m-a costat 60 de lei și, datorită brațului detașabil, poate fi montat pe o cutie de carton sau coș de hârtie.

distrugător de documente de la Lidl

Se alimentează la 220V, dispune de funcție automată de pornire și poate toca documente cu o lățime identică sau inferioară celei unei coli A4, și poate distruge până la șase astfel de coli simultan, acoperind cu succes necesitățile unui utilizator domestic ori PFA.

distrugator de documente United Office

Voi folosiți un astfel de dispozitiv, sau aruncați facturile și chitanțele pur și simplu, fără a ține cont de informațiile despre voi pe care acestea le dezvăluie oricărui curios?!?

Sunt convins că nu stă cineva la groapa de gunoi să-mi caute mie CNP-ul și contul bancar prin care bate vântul, dar nu dorm bine gândindu-mă că m-aș putea pricopsi cu un card de credit sau telefon în rate, niciodată solicitate. Posibil este și nu s-a întâmplat o singură dată!

9 Comentarii

 1. Chiar îl voi cumpăra. Mulţumesc ptr idee. Chiar azi am aruncat la gunoi hârtiile de la primărie, cu anunţul impozitului pe apartament. Am avut o strângere de inimă. :)

 2. Cristi,buna intrebare si bun articol :)
  si eu de ceva vreme(mai precis de 2-3 ani) aveam cateva distrugatoare de documente pe lista de prioritate dar asa cum spui si tu,preturile ma faceau sa stau departe de ele. Cat despre faza cu aruncatul chitantelor CNP’urilor de gunoi…sincer nici prin cap nu imi trecusera ca poate un x’ulescu ar putea strange vre’un CNP ori alte date importante la groapa de gunoi…
  insa am auzit cateva cazuri in care mai multi oameni se trezisera cu rate la banci,telefoane in rate si mai stiu eu ce,si defapt ei niciodata nu au facut vreo solicitare de genul. In concluzie,cred ca voi da o fuga la Lidl :))) in speranta sa mai gasesc si eu jucaria asta :D
  Respect pt tot ceea ce faci!

 3. Eu folosesc demult aşa ceva, tot după ce am aflat că sunt unii care caută prin gunoaie apoi se duc la bancă, nu să-mi plătească impozitul ci să-şi facă o rată pe numele meu. Mda, se poate. Acelaşi aparat din Lidl folosesc (până se arde) doar că acum aş investi în altul mai puternic. De ce? Cam gălăgios şi de aceea adun hârtiile undeva apoi le distrug toate odată în ora de „gălăgie”. 6 foi e doar reclama, la 3 foi deja trage greu, iar după câteva operaţiuni, se înfierbântă şi se opreşte aparatul până se răceşte. Dacă prinde o foaie îndoită, se blochează între rotiţele de tăiere şi …îţi trebuie răbdare, scule subţiri şi timp pierdut că să rezolvi problema. Aşadar ieftin, gălăgios, folositor dar nu de foarte bună calitate.

 4. Folosesc unul manual de vreun an de zile din aceleasi considerente ca si tine.
  Poate distruge si CD-uri si carduri.
  PEACH PS300-21.

 5. Era un filmuleţ la un moment dat din seria Real Hustle (Escrocherii adevărate) cînd o tipa a reuşit să intre într-o casă chemînd un mecanic să deschidă uşa, motivînd că şi-a pierdut cheile şi i-a arătat un permis de biblioteca (parcă) pe care era o fotografie. Doar a căutat prin cutiile de gunoi din faţa casei ceva facturi, şi-a lipit repede o fotografie pe permisu de biblioteca şi cu puţin farmec a reuşit(!) să intre în casă. Deci e cît se poate de naşpa să arunci pur şi simplu la gunoi documente şi acte care conţin informaţi importante. Distrugătoarele de documente ştiu de ce !!!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.