Folosiți Windows 10? De dragul intimității, de dragul datelor voastre, ar fi bine să dezactivați acest serviciu!

Până la urmă încep să le dau dreptate celor care spuneau că Microsoft exagerează cu colectarea datelor în Windows 10. Până la urmă se pare că eu eram tâmpitul, nu ceilalți, și spun asta văzând cum compania a cărui sistem de operare îl folosesc insistă să monitorizeze datele nepersonale chiar și după ce a promis că nu o va mai face!

Într-adevăr, serviciul Diagnostics Tracking Service, cunoscut sub numele de DiagTrack, nu mai este de găsit în Windows 10 TH2, dar asta nicidecum deoarece Microsoft, după cum ne-a promis, a renunțat la colectarea datelor personale sau nu, ci fiindcă a fost rebotezat în Connected User Experiences and Telemetry:

Connected User Experiences and Telemetry

Partea bună e că respectivul serviciu poate fi oprit foarte simplu. Am explicat aici că se oprește pornirea automată a serviciilor Windows, așadar, tot ce aveți de făcut este să-l localizați în listă și să-l opriți conform instrucțiunilor de acolo.

Cei care nu doriți să vă complicați puteți folosi ShutUp10, programul despre care v-am vorbit la mai puțin de o lună de la lansare oficială a Windows 10, care blindează, culmea, sistemul de operare față de Microsoft. Mda, de râsul curcilor…

Pe de altă parte, cei care vă puteți permite luxul de a face o schimbare atât de importantă în viața voastră, vă recomand să instalați Linux Mint și să uitați de acest tip de griji. Evident, un astfel de pas presupune să renunțați la majoritatea −dacă nu chiar la toate− programelor pe care le folosiți în prezent și să recurgeți la alternative, dar și să vă luați gândul de la jocurile de ultimă generație.

Asta e, în viață nu poți să ai și programe și jocuri bune și intimitate… Toate astea se bat, cel puțin pentru moment, cap în cap, și din câte se vede, din păcate, nu se va schimba nimic în viitorul apropiat. Ghinion.

12 Comentarii

 1. Mulțumim pentru sfat! Mai vrem astfel de tips & tricks în special cele legate de confidențialitate :)
  Apropo de asta, vin și eu cu o problemă legată de Windows 10 (Build-ul 10586): aplicațiile Windows precum Calendar, Mail și mai ales Microsoft Edge nu mai funcționează, adică le pornesc și se închid singure, aproape instantaneu – după acel ecran cu logo-ul respectiv (e-ul pe fundal albastru la Edge, plicul pe fundal albastru la Mail etc.). Chiar și butonul de Start parcă are un delay, nu îmi dau seama ce se întâmplă.. Aștept ajutorul dvs.! Mulțumesc frumos anticipat.

  1. Ai șters edge și ie12,sau parțial din ele.Chiar acest lucru ar fi o soluție la spionaj deoarece toate sculele din 10 se folosesc strict de acestea două.Și….culmea funcționează sistemul și fără ele.

  1. Eu îl folosesc fiindcă e singurul pe care n-am probleme stupide experimentate în alte distro-uri; dar și pentru că vm-urile rulează impecabil.

 2. Nu inteleg de ce va este asa de frica de Windows sau de Compania Microsoft. Folositi in fiecare zi Facebook care este de n ori mai periculos decat un SO (in sensul ca ia mai multe informatii fata de Microsoft) si postati poze in care va aratati fericirea, asa ca…

  Pana la urma urmei nu va fura parola persoala ci doar ia niste informatii cu caracter informativ:
  – ce browser folosesti
  – informatii referale
  – dispozitive conectate, s.a.m.d.

  Pana la urma urmei e dreptul lor sa preia aceste informatii, conform ToS. Si vorba aia, nu va convine luati-va alt SO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.