Folosiți Windows și vreți să încercați altceva? Încercați Antergos, o distribuție GNU/Linux stabilă și atractivă!

Antergos este una dintre acele distribuții GNU/Linux a căror testare am tot amânat-o, dar care m-au impresionat atât de mult atunci când le-am instalat încât m-au determinat să le păstrez. Antergos e construită pe ArchLinux, una dintre cele mai flexibile și rapide distribuții existente, dar este orientată în special celor care instalează pentru prima dată altceva decât Windows.

antergos

Spre diferență de ArchLinux, Antergos dispune de un asistent de instalare grafic foarte intuitiv și care, printre altele, permite alegerea mediului desktop preferat dintre Cinnamon, Gnome, KDE, MATE, Openbox sau Xfce.

Înainte de instalare putem alege, de asemenea, activarea depozitului AUR, instalarea pachetului Truetype Fonts, a suitei LibreOffice, a driverele pentru imprimante și bluetooth și a firewall-ului UncomplicatedFirewall (ufw).

Eu am optat pentru instalarea tuturor, iar ca mediu desktop am ales KDE, care, la fel ca celelalte disponibile în Antergos, vine însoțit de tema Numix ca urmare a acordului dintre responsabilii aflați în spatele ambelor proiecte.

V-aș spune mai multe despre Antergos, dar în această perioadă am foarte multe pe cap, așadar mă văd nevoit să las prezentarea propriu-zisă pe altădată. Până atunci vă las în compania capturilor de ecran făcute special pentru a vă face cunoștință cu această distribuție GNU/Linux de care presimt că nu mă voi despărți prea curând.

Dacă afișarea imaginilor se face greoi vă sfătuiesc să accesați albumul direct pe Imgur.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.