Force Touch aterizează pe Android

Pe lângă obișnuitele îmbunătățiri ale securității și performanței, Android 7.1.1 mai vine însoțit și de câteva caracteristici noi, printre care una identică cunoscutei Force Touch al iOS, este vorba de cea care afișează opțiuni avansate la menținerea apăsată a iconiței unei aplicații.

Force Touch pe Android

Nu vreau să cobesc, dar auzind știrea gândul mi-a zburat direct la lungile și costisitoarele procese pe care Apple le-a intentat împotriva Samsung pentru chestii la fel de banale:

În 2014, Apple a câștigat procesul inițial împotriva Samsung, un juriu stabilind, atunci, că telefoanele companiei sud-coreene folosesc fără drept anumite caracteristici brevetate de grupul american. E vorba de funcția de deblocare a smartphone-ului prin alunecarea degetului pe ecran […] (sursa)

Și da, putem cădea ușor ispitei de a spune că e greu să inovezi când practic s-a inventat totul, uitând că actualul sistem de deblocare al Android, diferit de cel al iOS, este la fel de practic fără să-i încalce acestuia din urmă brevetele. În cazul de față, de ce să se afișeze meniurile la menținerea apăsată a iconiței și nu la dubla apăsare?!? Pe mine, unul, nu m-ar deranja deloc și sunt convins că s-ar evita discuții inutile gen „Uite bă, ăștia de la Google or copiat iar de la Apple!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.