Parchezi ca un profesionist, din telecomandă…

Dacă Ford se ține de promisiune, în curând nu vom mai vedea video-uri precum acesta ori acesta, iar asta deoarece compania a dezvoltat o tehnologie care va permite atât parcarea autovehiculelor prin simpla apăsare a unui buton de telecomandă, cât și evitarea obstacolele staționare sau în mișcare.

După cum poate fi observat în ambele video-uri publicate pe canalul Ford of Europe pe YouTube, tehnologia prezentată în cadrul evenimentului FordFuture din Belgia va putea vira, accelera și frâna autovehiculul fără intervenția șoferului.

Dacă autovehiculul se află în mers, tehnologia va acționa doar atunci când viteza de deplasare a acestuia este inferioară a 62 km/h, iar în calea sa au fost identificate obstacole.

Presupun că urmează mașina care merge singură la servici, caz în care scuza „N-am ajuns la timp că n-am reușit să prind mașina și a trebuit să iau tramvaiul”, n-ar mai părea chiar așa trasă de păr…

8 Comentarii

 1. Interesant,dar PENTRU MINE o masină care se conduce singură (sau se parchează),elimină plăcerea condusului.Eu prefer să conduc masina,nu să ma conduca ea pe mine.Adică mi-am luat carnet la 18 ani strict pentru a conduce eu,dacă masina se conducea singură,ce rost mai avea sa am permis? Văd un avantaj și în tipul ăsta de automobile….pentru cei ce consumă alcool la volan (nu fac parte din categoria asta,ba chiar îi dispretuiesc pe cei ce o fac)….parca îi și văd…”Masina e beată domnu’ politistu’ …dasta a intrat cu 120 in aia de pe contrasens nevinovati….masina trebuie sa faca inchisoare…eu sunt nevinovat…ce e vina mea…ca are eroare la „windows”?” :))

 2. Interesant,dar PENTRU MINE o masină care se conduce singură (sau se parchează),elimină plăcerea condusului.Eu prefer să conduc masina,nu să ma conduca ea pe mine.Adică mi-am luat carnet la 18 ani strict pentru a conduce eu,dacă masina se conducea singură,ce rost mai avea sa am permis? Văd un avantaj și în tipul ăsta de automobile….pentru cei ce consumă alcool la volan (nu fac parte din categoria asta,ba chiar îi dispretuiesc pe cei ce o fac)….parca îi și văd…”Masina e beată domnu’ politistu’ …dasta a intrat cu 120 in aia de pe contrasens nevinovati….masina trebuie sa faca inchisoare…eu sunt nevinovat…ce e vina mea…ca are eroare la „windows”?” :))

 3. Aș prefera mașina care să consumă 1% chiar și când aleargă cu 180km/h. Pe aia nu știu ăștia de la Ford să o facă? Mă aștept să scoată ăștia volanul și să pună două manete ca la utilaje.

  Sistemul ăsta de parcare este conceput pentru cei care nu sunt în stare să parcheze mașina. Deci, să ajungă și ei să parcheze ca profesioniștii, adică șoferii adevărați.

 4. Aș prefera mașina care să consumă 1% chiar și când aleargă cu 180km/h. Pe aia nu știu ăștia de la Ford să o facă? Mă aștept să scoată ăștia volanul și să pună două manete ca la utilaje.

  Sistemul ăsta de parcare este conceput pentru cei care nu sunt în stare să parcheze mașina. Deci, să ajungă și ei să parcheze ca profesioniștii, adică șoferii adevărați.

 5. Daca masina va merge singura….unde mai e placerea condusului? Eu unul mi-am luat carnet la 18 ani sa conduc eu,nu sa ma conduca masina pe mine.Sunt adeptul sistemelor de siguranta si a optiunilor pentru confortul soferului si a pasagerilor,dar asa ceva nu cred ca e necesar poate doar incepatorilor (cu toate ca te obijnuiesti relativ rapid cu o masina si cu dimensiunile el).Singurul avantaj il au consumatorii de alcool la volan….parca ii si vad…”Domnu’ politistu masina are eroare la „windows” si daia a intrat cu 120 in ala nevinovat de pe contrasens….eu nu trebuie sa fiu arestat chiar daca sunt rupt de beat….masina e vinovata!”

 6. Daca masina va merge singura….unde mai e placerea condusului? Eu unul mi-am luat carnet la 18 ani sa conduc eu,nu sa ma conduca masina pe mine.Sunt adeptul sistemelor de siguranta si a optiunilor pentru confortul soferului si a pasagerilor,dar asa ceva nu cred ca e necesar poate doar incepatorilor (cu toate ca te obijnuiesti relativ rapid cu o masina si cu dimensiunile el).Singurul avantaj il au consumatorii de alcool la volan….parca ii si vad…”Domnu’ politistu masina are eroare la „windows” si daia a intrat cu 120 in ala nevinovat de pe contrasens….eu nu trebuie sa fiu arestat chiar daca sunt rupt de beat….masina e vinovata!”

 7. Scuze pentru dublu post.Am dat doua pentru ca la unul din ele testam netul mobil pe tableta si am dat pe „comenteaza” si dupa procedura asta mi-a crapat browserul :)) si m-am pus la PC unde am dat un comentariu relativ identic. 🙂

 8. Scuze pentru dublu post.Am dat doua pentru ca la unul din ele testam netul mobil pe tableta si am dat pe „comenteaza” si dupa procedura asta mi-a crapat browserul :)) si m-am pus la PC unde am dat un comentariu relativ identic. 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.