Cum se forțează accelerarea hardware în Google Chrome și Chromium

Pe anumite sisteme, datorită graficii, este imposibilă activarea accelerării hardware a Google Chrome și a Chromium, dar o caracteristică experimentală a acestor browsere permite forțarea activării accelerării, optând pentru suprascrierea listei de redare software.

suprascrieti lista de redare software

Pentru a suprascrie lista de redare software integrată și activa accelerarea hardware (GPU) pentru configurațiile de sistem neacceptate, tastați „chrome://flags/#ignore-gpu-blacklist” în bara de adrese a Google Chrome sau Chromium și faceți click pe „Activați„.

După activare, reporniți browserul și tastați „chrome://gpu” în bara de adrese pentru a confirma că accelerarea hardware a fost activată:

accelerare hardware in google chrome

Într-un final, pentru a testa performanțele (FPS), puteți accesa acest test HTML5 și încerca pe rând, comportamentul la rezoluții și numere diferite de pești.

La ce vă ajută accelerarea hardware? Dacă este activată, aceasta crește performanțele browserului la redarea video-urilor online, a site-urilor cu elemente 3D (jocuri HTML5), etc.

sursa | webupt8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.