Fotografii gratuite pentru a le folosi cum vă place

Dacă aveți nevoie de fotografii de foarte bună calitate pentru a le folosi în cadrul unui site Web sau la întocmirea unei prezentări, aruncați o privire peste colecția făcută publică de We Are Altitude pe re:splashed. Momentan sunt disponibile 563 de fotografii, dar conform celor aflați în spatele proiectului numărul acestora e în continuă creștere.

re:splashed - fotografii gratuite

Și dacă tot am adus vorba de imagini gratuite, profit de ocazie pentru a publica și lista site-urilor asemănătoare de pe care iau imagini ce le folosesc în proiectele mele.

 • Unsplash: Blog Tumblr în care sunt publicate 10 noi fotografii de înaltă calitate, din domenii diverse, din 10 în 10 zile.
 • morgueFile: Un catalog cu peste 300.000 de imagini gratuite la rezoluții bune ce pot fi utilizate în proiecte personale sau comerciale.
 • Pixel Perfect Digital: Foto

PIKWIZARD: Dispune un catalog actual format din peste 100.000 de fotografii de foarte bună calitate, dintre care mai mult de 20% publicate în exclusivitate, la care se adaugă zilnic altele noi cu scopul declarat de a ajunge cât mai curând la un milion de fotografii.

 • RGBStock: Oferă aproximativ 100.000 de imagini gratuite ce pot fi utilizate în scopuri personale sau comerciale. Spre diferență de celelalte de mai sus, pentru a putea descarca imaginile ce le găzduiește e necesară crearea unui cont.
 • PhotoRack: Oferă mii de imagini gratuite, organizate pe categorii, iar menționarea sursei nu este obligatorie deși recomandată pentru a ajuta la dezvoltarea proiectului.
 • GeekPhilosopher: Imagini din diverse domenii organizate pe categorii, gratuite pentru uz personal sau comercial.
 • KAVEWALL: Aproape 2000 de fotografii și texturi oferite de Kave Wall ce pot fi folosite respectând licența Creative Commons.

4 Comentarii

 1. Hulala!!! Chiar aveam nevoie de asa ceva :) Eu foloseam des poze de pe Flickr, unde sunt foarte multe, insa din bun simt, si nu numai, ma simteam obligat sa si precizez autorul printr-un comentariu, un note, sau chiar pe poza un Photo (c) Flickr – Autorul

  Gracias! :)

 2. Eu le folosesc pe urmatoarele: Unsplash.com, Splitshire.com, Picjumbo.com si din cand in cand Pixabay.com … Foarte util un articol de genu, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.