Fotor, un excelent editor de imagini gratuit pentru Windows, Android, iOS și Mac OS X

Fotor nu este genul de editor pe care să-l putem compara cu Photoshop ori Gimp și nici nu poate fi inclus în categoria programelor de modificat poze. Și nu putem din cauză că Fotor e mai degrabă un fel de Snapseed mai dezvoltat; adică un program orientat doar ajustărilor anumitor caracteristici ale fotografiilor (luminozitatea, expunerea, contrastul, etc.), precum și aplicării filtrelor și efectelor.

Fotor: editor imagini

Am folosit Snapseed foarte mult timp, inclusiv după ce acesta a fost cumpărat de Google și dezvoltarea versiunilor pentru Windows și Mac OS X a fost abandonată. De curând am aflat de Fotor, un program asemănător cu Snapseed, gratuit și mult mai bogat în instrumente de ajustare, filtre și efecte.

Una dintre caracteristicile pe care le apreciez la Fotor este compatibilitatea cu formatul RAW și derivatele acestuia, format disponibil în anumite aparatele foto compacte și DSLR-uri și care, după cum majoritatea dintre voi știți deja, permite modificarea fotografiilor fără pierderi de calitate.

Fotor Adjust

Cu Fotor, după cum puteți deduce și din imaginile de mai sus, putem corecta automat sau manual, expunerea, luminozitatea, culorile, contrastul, vignetarea, etc.

De asemenea, pentru a da un aer artistic fotografiilor noastre, Fotor ne pune la dispoziție o serie de efecte creative, organizate în cinci categorii: Classic, Lomo, B&W, Vignette și Art:

Fotor - Effects

Dacă, de exemplu, vă place efectul Tilt-Shift, Fotor vă pune la dispoziție un instrument foarte puternic pe care îl puteți folosi în scopul obținerii unor rezultate incredibile. Bineînțeles, veți avea nevoie și de o fotografie făcută, de preferință, dintr-un loc cât mai înalt cu putință. Eu, pentru exemplificare, am folosit o fotografie făcută din telegondola de la Piatra Neamț:

Fotor - Tilt-Shift

Fotor este un program de editare ce poate fi de folos atât amatorilor cât și pasionaților de fotografie, în mod special în acele situații în care trebuie să reparăm sau îmbunătățim anumite fotografii iar timpul ne presează.

Programul, disponibil în versiuni compatibile cu Windows 8 (Modern UI și Desktop), Windows 7, Mac OS X, Android și iOS, poate fi descărcat sau încercat online, aici.

Un comentariu

  1. L-am incercat si sincer pentru un program gratuit este excelent.Nu are functii de editare avansate, dar pentru cei care vor efecte si o imbunatatire super rapida a unei fotografii este perfect.
    Multumim pentru recomandare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.