Începând de ieri, funcția de anulare a trimiterii email-urilor a Gmail nu mai este experimentală, prin urmare își schimbă locația

Cu vreo doi ani în urmă v-am vorbit despre posibilitatea de anulare a trimiterii email-urilor din Gmail, în opinia mea o funcție foarte utilă pentru a aduce mesajelor rectificări de care ne-am amintit imediat după apăsarea butonului Send, dar și pentru a renunța la trimiterea mesajelor redactate cu gânduri deloc pașnice.

anulare trimitere email

Ei bine, aceasta pierde statutul de funcție experimentală devenind parte a caracteristicilor de sine stătătoare a Gmail, iar în continuare vă voi descrie modul în care o puteți activa și configura.

Pentru a activa funcția de anulare a trimiterii mesajelor din Gmail, accesați-vă contul și mergeți la Setări » General:

setari gmail

În fila general derulați conținutul paginii până la vederea opțiunii Anulați trimiterea. Bifați caseta Activați anularea trimiterii și selectați, în funcție de preferințe, intervalul de timp de punere în așteptare a trimiterii mesajului după apăsarea butonului Send/Trimite:

setare temporizator anulare trimitere email

Puteți întârzia trimiterea mesajului cu 5, 10, 20 sau 30 de secunde. Dacă în acest interval de timp care va începe să se scurgă din momentul apăsării butonului Send/Trimite vă răzgândiți, veți putea face click pe link-ul Anulați acțiunea anterioară pentru a renunța la expedierea sa.

Înainte de a părăsi panoul de configurare dați click pe butonul Salvați modificările, aflat în partea inferioară a paginii.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.