VPN și SmartDNS de la UnoTelly, pentru o navigare în siguranță pe Internet și… cam atât

Curând se împlinește un an de când folosesc serviciile premium UnoTelly. Deoarece sunt băiat bun, am să vă povestesc —asta da, pe scurt— la ce pot fi folosite și la ce nu, în caz că vă tentează și aveți nevoie de părerea unui utilizator sporadic.

screen-shot-10-10-16-at-02-50-am

Voi începe cu serviciul SmartDNS, care ne pune la dispoziție două DNS-uri premium foarte rapide ce asigură accesul la o sumedenie de site-uri restricționate geografic. În plus, opțional, poate bloca și anunțurile, malware-ul sau accesul la site-urile cu conținut pentru adulți.

Accesul la aceste DNS-uri se face pe baza adresei IP, informație ce poate fi transmisă manual prin intermediul serviciului DynDNS în cazul în care IP conexiunii voastre este dinamic (adică se schimbă la pierderea conexiunii, oprirea PC-ului în cazul conexiunilor PPPoE, sau repornirea routerului).

Protecția anti-malware se face din panoul utilizatorului pe site la contractarea serviciului. Acestea se regăsesc în secțiunea Uno Protector. Din același loc se configurează și controlul parental.

unoprotect

Mi-a plăcut că permite blocarea site-urilor ce nu se află în lista neagră a serviciului, iar astfel, părinții se pot asigura că juniorii nu-și pierd tot timpul liber pe portalul preferat de jocuri, ci doar când le este permis. Singura diferență e că pentru ca filtru să-și facă treaba va trebui folosit un alt DNS, cel afișat în respectiva ramură.

Altfel, pentru navigarea în anonimitate pe Internet, inclusiv pentru accesarea portalurilor VOD, serviciul SmartDNS e suficient de rapid. Dacă vă interesează folosirea lor pentru accesarea Hulu sau Netflix, îmi pare rău, dar va trebui să căutați altă soluție. Doar pe Spotify funcționează.

VPN-urile premium, disponibile în cadrul pachetului UnoVPN, se configurează manual, așa cum am explicat în articolul dedicat acestui subiect.

Configurare UnoVPN

Adresele serverelor în funcție de destinația dorita, le găsiți aici. Datele de logare le obțineți din propriul cont avut pe site-ul UnoTelly.

logare unovpn

Nu sunt cele mai rapide servere din lume, dar nici probleme nu veți avea pentru a urmări online video-uri pe site-urile care n-au blocat accesul proxy-urilor. Nici de această dată nu veți avea noroc pe Hulu sau Netflix.

hulu-unotelly

Dacă aveți nevoie de VPN pentru alte scopuri, după cum tocmai am spus, conexiunea este decentă, însă inutilă pentru a juca online sau purta o conversație fluidă prin intermediul unui serviciu VoIP.

unovpn

Ca și în cazul DNS-urilor, serviciul este orientat securizării conexiunii, nicidecum pentru a asigura acces la site-urile care, în mod normal, n-ar putea fi accesate din țara în care vă aflați.

Mai sunt și excepții, desigur. Eu, de exemplu, accesez des site-urile unor televiziuni din Spania și UK care difuzează emisiuni și restricționează prin tehnologii arhaice accesul din afara teritoriilor pentru care au obținut licența de difuzare. Uneori pot, alteori nu.

În fine, așa stau lucrurile cu serviciile SmartDNS și UnoVPN. Prețurile nu sunt mari, dar nici foarte mici, însă, cunoscându-le limitele pe îndelete, un utilizator obișnuit sincer vă spun că prea nu văd ce motive ar putea avea pentru a fi dispus să plătească 8$/lună pentru a le putea folosi.

6 Comentarii

  1. Ai încercat noul 360 Turbo VPN, de la 360 Total Security?
    Știu că foloseai la un moment dat antivirusul. Eu încă îl folosesc, foarte mulțumit de el.

  2. N-am cont premium. Nu folosesc nici Hulu nici Netflix. Eu l-am instalat de curiozitate, că n-am nevoie de el, și nu l-am folosit mai deloc. Am vrut să văd dacă bate filtrele 4chan, nu le bate.

    1. Întrebam deoarece am tot căutat un VPN cu care să îmbin utilul cu plăcutul dar deocamdată nici o șansă. Când îmi expiră abonamentul la UnoTelly o să-l încerc să văd ce-i cu el. Ms de info!

  3. Cu plăcere. Țin minte că am folosit odată Hola VPN, o extensie la Chrome, să prind Netflix SUA din Germania, eram în vizită și m-a rugat sora. A mers.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.