Cum îți fură banii Banca Transilvania

Situația e în felul următor: primesc niște bani prin Western Union. Încerc să-i încasez prin BT24. Deși mi-au fost trimiși în €, mi se cere să introduc suma în RON, că cică așa mi-ar fi trimis expeditorul, altfel nu pot primii banii. Știind că e vorba de cursul practicat de Western Union, apelez la acesta pentru a afla suma primită. E vorba de fix 2.902,53. Aplicația spune că-i OK și că pot primii banii. Mai mult, parcă pentru a-mi face în ciudă, îmi afișează și suma expediată, 666,09€. Totuși, banca vrea 14€, pentru că florile mărului sunt albe. Și-i ia. Altfel nu poți încasa banii.

bt

Numiți mârlănia aceasta după cum doriți, dar pentru mine este pur și simplu furt în cel mai pervers mod posibil! Se miră bancherii că tinerii nu își țin banii în bancă. Păi să nu se mire, că explodează ficatul în mine că banca ce se presupune că-mi protejează agoniseala habar n-are să facă niște amărâte calcule matematice elementare! Sau poate-mi explică și mie vreun contabil al BT cum naiba pot avea soldul contabil mai mic decât soldul disponibil

sold-contabil

…în condițiile în care:

matematica

Presupun că s-au întâlnit bișnițarii cu hoții, au jucat un barbut ca băieții, apoi au căzut de comun acord să-și facă propria bancă, Banca Transilvania, altfel nu-mi explic cum de nu pot încasa ONLINE, în €, 600€ trimiși în €, fără să pierd 14€, dar la ghișeu pot. Să mă ia naiba dacă înțeleg!

Mâine voi fi prezent, proaspăt ca o floricică, în cea mai apropiată sucursală Banca Transilvania. Nu pentru scandal, nici pentru a le cere explicații, că nu-i prima dată când se întâmplă, și nici prima când îmi demonstrează că-s incapabili să ofere explicații. Voi merge cu gânduri cât se poate de pașnice, pentru a închide conturile și fugi cât mai departe de ei, cât mă vor ține picioarele.

Dragă Banca Transilvania,

Dacă așa stau lucrurile, atunci prefer să stau la coadă la ghișeu să-mi plătesc facturile cu banii păstrați la căldurică, sub saltea. Dacă tot preferați să trec pe la ghișeu pentru fiecare operațiune nesemnificativă, atunci voi face prezența și vă voi suporta fețele acre adăpostite după geamuri, de fiecare dată când va trebui să primesc, trimit bani, sau plăti facturi. Nici nu știți cât de mult ador cozile interminabile din sucursalele voastre! Le iubesc exact ca pe cele la care stăteam cu mama pentru a cumpăra ouă pe vremea împușcatului, și le iubesc identic deoarece au foarte multe lucruri în comun.

6 Comentarii

  1. Dacă…de exemplu ai o bacnotă mai mare ca valoare…de ex:200 ron şi vrei URGENT să o schimbi în fracţii mai mici…şi nu ai unde …şi găseşti în drum o sucursală a BT ( nu eşti client al lor, nu ai la ei conturi, carduri, etc) şi intrii şi rogi RESPECTOS să-ţi schimbe, eşti întâmpinat cu un REFUZ categoric….Motivul?…cică nu eşti client al acestei bănci. Am verificat la mai multe sucursale….la fel, acelaşi motiv…cică politica băncii !
    Ps. Cristiane…retrage-te şi să le facem o propagandă negativă…nu ca răzbunare dar ca să fie mai maleabili ( cel puţin în lucrurile mai mărunte ) cu toată lumea.
    În rest felicitări pentru munca ta depusă la acest sit. Succes.

  2. Daca esti client BT, ar trebui sa stii ca iti poti deschide x numar de conturi, online, in doar 5 minute. Astfel, tranzactiile nu vor genera convertirea valutei in lei, in mod automat.
    Detin un singur card, Visa, pentru 3 conturi. Lei, Euro, Lire. De ex: Daca primesc euro, vor fi alocati contului de euro.
    Ulterior, pot converti orice suma, daca doresc. Totul se face online. Foarte simplu si rapid. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.