Galaxy S7, LG G5 și Xiaomi Mi 5, vedetele MWC 2016

Ediția din 2016 a târgului de tehnologie Mobile Word Congress m-a surprins și dezamăgit în egală măsură. A început în forță cu o prezentare impecabilă a celor de la Samsung, care l-a avut ca invitat special pe Mark Zuckerberg și a inclus o demonstrație de VR despre care s-a vorbit toată săptămâna.

https://www.youtube.com/watch?v=cyohHyQl-kc

La un modul foto mai bun mă așteptam, mă așteptam și la un slot MicroSD, dar m-a luat pe nepregătite sistemul de răcire prin lichid, ceva de domeniul SF. M-a dezamăgit să aflu că în ciuda acestor eforturi, noul Galaxy se încălzește prea tare, dar și că acumulatorul a fost slab îmbunătățit; speram la unul de cel puțin 4000 mAh pe Edge.

LG G5


În aceeași zi, cei de la LG mi-au demonstrat, prezentând noul lor vârf de gamă cu un sistem modular cum nu mi-aș fi putut imagina vreodată, mai practic și convingător decât orice altă propunere asemănătoare de care auzisem până atunci, că se poate inova în adevăratul sens al cuvântului, nu doar crește în neștire puterea de calcul a unor dispozitive reciclate.

Rămâne de văzut cât vor costa respectivele module, dar și dacă vor prinde la public și vor fi utile câteva generații la rând. Dacă prețurile nu vor fi prohibitive, LG tocmai a descoperit una dintre cele mai eficiente metode de a-și fideliza clientela.

Xiaomi Mi 5


Miercuri a fost, incontestabil, ziua de glorie a Xiaomi. Compania, prin vice președintele Hugo Barra, a dezvăluit lumii noul Xiaomi Mi 5, un smartphone care, fără îndoială, se va vinde ca pâinea caldă de îndată ce va fi disponibil!

Ca să vă faceți o idee, costă 235€, cam cu 500€ mai puțin decât noul Galaxy, deși nu este foarte diferit de acesta, are un ecran mai mare și cântărește cu 33 de grame mai puțin!

https://www.youtube.com/watch?v=d8CxnHAAG7s

Pe lângă specificațiile tehnice deloc de ignorat pentru un smartphone cu Android din aceeași gamă de preț, m-au surprins îmbunătățirile aduse modulului foto printr-un stabilizator care ar face invidios orice posesor de iPhone.

Cam acestea ar fi toate informațiile pe care consider că merită să vi le amintiți de ediția din acest al al celui mai important târg de tehnologie din Europa, dacă nu chiar din lume ținând cont că pentru a descrie cel mai recent CES a fost banal de-a dreptul.

9 Comentarii

    1. De la primul poți să-ți iei gândul. Se pare că era alt telefon, revopsit, adică nici vorbă de versiunea reală. În plus, dacă am înțeles bine, comercializarea în afara Indiei este interzisă, telefonul fiind parțial subvenționat din bugetul statului. 🙁

    1. Nu e vorba de prețul din magazine, ci de prețul cu care poate fi rezervat la producător. Referitor la retaileri, GB și alții aveau Mi Band 1S la peste 30$ imediat după lansare, dar dacă ei verifica acum, vei vedea că prețul a fost coborât la 19$.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.