GalliumOS, un nou sistem de operare pentru Chromebooks

În caz că mai există persoane care n-au auzit până acum despre ele, chromebook-urile sunt niște laptopuri ce rulează sistemul de operare Chrome OS dezvoltat de Google.

Este vorba de niște laptop-uri a căror unic rol este acela de a-ți oferi un browser și acces rapid la serviciile și produsele companiei din Mountain View, pe care e foarte complicat să instalezi un alt sistem de operare, aspect care se va schimba odată cu GalliumOS.

GalliumOS pentru Chromebook

GaliumOS are la bază distribuția GNU/Linux Xubuntu, versiune a Ubuntu cu interfața grafică Xfce, preferată de mulți pentru performanțe foarte bune și consum redus de resurse.

În cazul de față, acestei distribuții i-au mai fost adăugate câteva drivere și efectuate anumite ajustări și optimizări menite să asigure o experiență de utilizare cât mai plăcută.

Spre diferență de Chrome OS, sistemul de operare oficial, GalliumOS va permite utilizarea chromebook-urilor fără a fi necesară o conexiune stabilă la Internet ca și cum de un laptop convențional ar fi vorba.

Imaginile ISO ale primei versiuni sunt disponibile la download pe site-ul oficial, loc în care veți găsi, de asemenea, mai multe detalii cu privire la instalarea și configurarea GalliumOS pe un astfel de laptop.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.