Cum să găsești rapid rețele wireless fără parolă (publice) în apropiere, folosind smartphone-ul

WifiMaper, o aplicație care ne ajută să găsim în imediata apropriere rețele wireless neprotejate cu o parolă, a aterizat în urmă cu vreo două luni pe Android și de atunci o folosesc de fiecare dată când semnalul digi 3G este slab ori lipsește cu desăvârșire.

Chiar dacă e la început, în orașele mari din România prin care am plimbat-o, în special prin centrele acestora, harta se înverzește, semn că a prins la publicul român și că acesta participă la creșterea bazei de date cu puncte de acces „libere”.

WifiMapper in Bucuresti

Aplicația este dezvoltată și menținută de OpenSignal, prin urmare a pornit aventura cu un avantaj imens față de orice alt concurent direct, oferind de la bun început utilizatorilor săi posibilitatea de a se conecta la peste 3 milioane de puncte de acces ce pot fi folosite gratuit.

Adăugarea și etichetarea rețelelor Wireless se face derulând din partea inferioară a aplicației, la care ajungem prin derularea interfeței. Lista începe cu cele mai apropiate rețele wireless, cele detectate de smartphone în zonă, și se termină cu cele mai îndepărtate, înscrise deja în baza de date a WifiMapper.

adaugare retele wireless

Trebuie menționat că pentru a putea înregistra noi rețele Wireless în WifiMapper va trebui să vă conectați la contul Google.

Spre diferență de versiunea pentru iOS, deoarece sistemul de operare o permite, cea pentru Android oferă posibilitatea de conectare la rețelele wireless neprotejate cu o parolă direct din cadrul aplicației.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.